Maximale winst voor US ( C ) en Compaen

US ( C ) Amsterdam won het kampioensduel tegen Particolare / DS met een overtuigende 4-0, waarbij de huidige kampioen Particolare geen set boven de twintig kwam tegen de kampioen in spé van het lopende seizoen. Met 25-19 en drie keer 25-18 waren de rollen wel duidelijk.  Compaen deed in ieder geval wat het moest doen om de achterstand op US ( C ) niet groter te laten worden. Ze wonnen thuis met 4-0 van Taurus2. Toen de tweede set met 28-26 binnen was ging het in de volgende doorgangen een stuk makkelijker. Met 25-16 en 25-10 werd de wedstrijd afgesloten.

In de kelder van de eerste divisie behaalden de daar bivakkerende ploegen positieve resultaten.  Nummer laatst Peelpush2 versloeg in Meijel Sliedrecht Sport met 3-2, waarbij de gewonnen sets (25-09 en 25-16) schril afstaken tegen de verloren (18-25 en 27-29). In de vijfde set waren de teams vervolgens aan elkaar gewaagd, die was met 17-15 voor Peelpush2.

Flamingo’s en NVC bestreden elkaar onderin de ranglijst voor belangrijke punten. NVC stond op de p/d plek en had twee wedstrijden minder gespeeld en 6 punten minder van Flamingo ’s. Een gelegenheid bij uitstek dus om daar wat aan te doen. Die twee wedstrijden minder staan er nog, maar die 6 punten verschil zijn er na de 3-1 nederlaag 9 geworden. Na 25-20 en 23-25 kon Flamingo’s met vele ferme vleugelslagen met 25-13 en 25-15 ruim voor blijven.

Spaarnestad nam tegen King Software VCN een 2-0 voorsprong,  (25-21, 25-17) maar kon de winst in de derde set niet binnen halen. Op het nippertje mislukte het en na de 24-26 kreeg VCN nog een kans op succes, die ze met 18-25 met beide handen aangrepen. Voor de wedstrijdwinst kwamen ze daarna tekort, Spaarnestad was in de vijfde set met 15-12 het eerst aan de finish.