Moeizame bekerzege DeVoKo bij Havoc

VoV, 17-09-2024. 5:32 uur. Topdivisionist DeVoKo speelde gisteravond in Haaksbergen de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de Nevobo beker tegen Havoc, dat uitkomt in de Tweede Divisie C en getraind wordt door Jan Berendsen, de nestor van het Nederlandse trainersgilde.

De ploeg van Johan Booyink won met 1-3. Eenvoudig ging het echter niet, gezien de 25-23 in de eerste en 25-27 in de derde set. In de andere twee was DeVoKo na 15-15 (tweede set) en 14-14 in het middendeel de sterkere ploeg.

De thuisploeg pakte brutaal een 4-1, 8-4 en 10-6 voorsprong in de openingsset, die DeVoKo pas bij 11-11 ingelopen had, waarna ze meteen de leiding overnamen (11-13). De gasten uit Denekamp bleven tot 16-17 aan de leiding, Havoc maakte gelijk, kwam opnieuw op achterstand (17-20) en maakte opnieuw gelijk (21-21). In de finale van deze eerste set wist de thuisploeg bij 24-22 een beslissend verschil te maken, DeVoKo kon verlies één keer uitstellen, daarna maakte Havoc er via 25-23 een 1-0 zege van.

In de tweede set had DeVoKo een betere start en pakte een 0-3 en 3-7 voorsprong in het begin. Havoc bleef op een punt of drie volgen (6-9, 10-13) en kon met een mooie serie de achterstand van drie punten ombuigen naar een voorsprong van één punt bij 14-13. Even ging het gelijk op (tot 15-15), daarna nam DeVoKo afstand naar 15-17. Met een serie van vijf punten maakten de gasten de set na 17-20 in een keer uit. Voor de 1-1 stand in sets.

Het initiatief in de derde set lag vooreerst bij de thuisploeg. Na 4-2 en 7-5 bleef Havoc tot aan 13-10 aan de leiding. Een serie van acht punten draaide het voordeel heel ruim naar DeVoKo en bij 13-18 en 14-20 leek er voor de gasten geen vuiltje aan de lucht. Echter was Havoc nog niet verslagen en bleef hard vechten voor ieder punt, hetgeen resulteerde in een inhaalrace die via 18-20 en 22-24 bij 24-24 met een gelijke stand werd beloond. DeVoKo kon na 25-25 de winnende punten scoren voor de 25-27 en 1-2 in sets.

Havoc had in de vierde set ook de betere start (8-4), maar keek vervolgens bij 8-10 tegen een achterstand van twee punten aan. De 10-10 en 14-14 waren daarna gelijke tussenstanden. Vervolgens ging het voordeel naar DeVoKo, de 14-16 werd 15-20. Havoc wilde niet capituleren, vocht voor de tiebreak maar zag alle inspanningen niet beloond worden. DeVoKo drukte het verschil in divisie niveau via 17-22 in een 17-25 setzege en een 1-3 wedstrijdwinst uit.

In deze poule won eerder Cupido Hengelvelde met 3-0 van Gemini Borculo.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB DeVoKo D1.