Na winst op koploper is Voltena koploper

1617Voltena

VoV, 24-10-2014. 5:00 uur. De tribunes liepen afgelopen zaterdag weer vol in sportcentrum De Iris in Nieuwendijk. Dit omdat IMS/Voltena Dames1 het deze week op moest nemen tegen de koploper Hands Up Dames1. Als IMS/Voltena deze wedstrijd zou winnen, dan zouden zij de nieuwe koploper zijn.

IMS/Voltena stond in de 1ste set al vlot met 0-3 achter  door een aantal passfoutjes. Ze herpakten zich echter snel en ze namen daarna de voorsprong over. Een aantal goede service series van Raisa Schoon, Silke van der Giessen en Maxime van Ass volgden elkaar op, waardoor de meiden van Hands Up niet meer in hun spel kwamen. Dit resulteerde in een ruime winst van 25-11.

De 2de set verliep moeizaam bij IMS/Voltena. De 1ste set was vermoedelijk te makkelijk gewonnen, waardoor de concentratie minder werd. Overal slopen foutjes in, passing werd slordiger, de servicedruk ging naar beneden en ballen werden uitgeslagen. Hierdoor kwam Hands Up beter in haar spel. Hoewel IMS/Voltena  aan het einde van de set weer beduidend beter ging spelen en de achtervolging inzette, wist ze de set net niet meer naar zich toe te trekken. Het eindigde met een 23-25.

In de 3de set ging het in het begin redelijk gelijk op. Met Robin van de Velde op de plaats van de verdienstelijk spelende Maxime van Ass, achterin vervangen door Yvette Timmermans, werd er gewerkt aan het scorend vermogen, en werd ook spelverdeler Emi van Driel bediend met haar doortikballen. IMS/Voltena liep langzaam uit en de 3de set werd uiteindelijk met 25-18 gewonnen.

Winst van de 4de set betekende overname van de koppositie. IMS/Voltena kwam echter fors achter te staan (4-10), maar er werd niet opgegeven. Met steun van het enthousiaste publiek, de goede serviceserie van Sarah van Esch en het knappe verdedigingswerk van de meiden, wist IMS/Voltena weer een voorsprong te pakken (12-10). Ook de rest van de set speelden ze overtuigend en dit resulteerde in een 25-20 als eindstand. IMS/Voltena pakte netjes vier punten en mag zich voorlopig weer koploper noemen.

Volgende week wordt er door IMS/Voltena niet gespeeld. De week erna, op zaterdag 5 november, mag de trotse koploper van de tweede divisie D op bezoek bij Havoc in Haps, waar om 17.00 uur het beginsignaal gegeven zal worden.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag namens Voltena dames 1 via René van der Giessen, Foto idem.