Nationale beker bij de mannen ook van start

VoV, 13-09-2024. 5:58 uur. Bij de mannen werd het nationale bekertoernooi geopend via de wedstrijden van SSS Barneveld H4 vs. VVH en Vips Bardot vs. Webton. Beide duels stonden gisteravond met het begintijdstip van 21:00 uur gepland, dus kunnen we even niet zeggen welke ploeg nu precies de eerste opslag van het bekerseizoen heeft gegeven.

SSS H4 komt net als Vips Bardot uit in de Tweede Divisie C, Webton is Topdivisionist en VVH speelt in de Eerste Divisie B. In poule I van SSS H4 en VVH komen verder uit Alterno en SV Dynamo H4. Bij Vips Bardot en Webton is in poule F tevens Twente ’05 ingedeeld.

Vips Bardot vs. Webton. Bij Vips Bardot is het ex-Webton gehalte zeer hoog. Veel spelers hebben een Webton verleden. Het zal een gezellig maar ook fanatiek weerzien zijn geweest, waarbij de Topdivisionist de eerste twee sets duidelijk naar zich toetrok. Met 15-25 en 19-25 kwam de stand op 0-2. De derde set was een beetje een ander verhaal, daarin deed Vips Bardot tot aan de finale mee om de winst. Maar helaas voor hen viel de euro net de verkeerde kant op en met 23-25 was Webton opnieuw de betere. Eindstand dus 0-3.

Bij SSS in Barneveld hadden Heren4 en Dames2 gisteravond de selecties van VVH Harderwijk te gast. Het werden twee vijfsetters, waarbij beide clubs één overwinning konden bijschrijven.

SSS H4 vs. VVH werd een 3-2 zege voor de thuisploeg. Na een 0-2 achterstand via de setstanden 16-25 en 22-25 kantelde de wedstrijd. SSS H4 kon met 26-24 een 0-3 nederlaag voorkomen en wist in de vierde set via 25-18 de beslissende vijfde set af te dwingen. Die wonnen ze met 15-12.

Bij de dames maakten SSS D2 en VVH er ook een spannende vijfsetter van, met tot aan de tiebreak een soortgelijk verloop als bij de heren. VVH kwam via twee keer 19-25 met 0-2 voor, daarna kon SSS D2 met een nipte 25-23 een 0-3 nederlaag buiten de deur houden. En vervolgens pakten ze de vierde set met 25-18 waardoor de tiebreak de beslissing moest brengen. En die eindigde in 13-15 voor VVH.  In deze poule komen verder uit PDK en Sovoco.