Nicole Koolhaas naar Franse finale

Mulhouse met Nicole Koolhaas  heeft gisteren de ticket voor de finale in de Franse play offs binnengehaald.  De als nummer drie in de Ligue AF geëindigde ploeg wist in de derde en beslissende doorgang in de halve finale met 3-1 van Béziers te winnen.  Mulhouse begon goed en won de eerste set met 21-25, moest echter de eer in de volgende set duidelijk via 25-16 aan de tegenstander laten.

De derde en vierde doorgang waren ‘close’. Met tweemaal 23-25 was de kwalificatie voor de play off finale serie definitief. De eerste wedstrijd is op dinsdag 10 april in Mulhouse, tegenstander is de sterrenformatie van RC Cannes.

Le Cannet van Titia Sustring had zich via een dubbele overwinning op Evreux al voor ‘Le Petite Finale’, met als inzet de vijfde plaats, geplaatst.  Alleen wisten ze nog niet wie de tegenstander zou worden. Maar dat is na gisteren ook duidelijk.  Hainaut won met 1-3 bij Istres. In de eerste drie sets zat er steeds maar twee puntjes verschil in de eindstand, de vierde was met 19-25 voor de bezoekers. Ook hier wordt dinsdag voor het eerst gespeeld. Le Cannet begint met een uitwedstrijd.