Opnieuw topweekend in Kampioenspoule

1617TeamfotoSetUpD1

VoV, 06-04-2017. 6:30 uur. De Kampioenspoule bij de dames kende afgelopen week met de wedstrijd Set-Up ‘65 vs Sliedrecht Sport  (nummer twee thuis tegen nummer één) een topaffiche, voor aanstaand weekend is dat weer het geval en opnieuw is de ploeg uit Ootmarsum daarbij betrokken. Deze keer spelen ze thuis tegen VC Sneek, de nummer drie in de stand,  die met een wedstrijd minder vier punten op hen achterstaat. Waarmee ook meteen duidelijk is dat na de wedstrijd het onderlinge verschil minimaal één en maximaal zeven is.

De ploeg van Brahim Abchir speelde vorige week een prachtige wedstrijd en bracht de koploper van de Kampioenspoule de eerste nederlaag toe. Sliedrecht liet alleen in de eerste set zien waarom ze bovenaan staan, in de andere drie hadden ze niet de kwaliteit om onder de Ootmarsumse druk weg te komen. De thuisploeg wist een geweldige servedruk te leggen en was aan het net super scherp, met een paar rake diagonale klappen, die in de buurt van de drie meter tegen de vloer knalden.

Echter, dat is nu allemaal weer verleden tijd, historie, zaterdag is zoals gezegd landskampioen VC Sneek de tegenstander in de Schalm. De Friezinnen zullen er uiteraard alles aan doen om ook dit jaar in de play offs hun titel te verdedigen. Afgelopen weekend waren ze vrij omdat ze passer loper Hester Jasper aan Jeugd Oranje moesten afstaan voor het EK U18 in Arnhem. Het huidige verschil van vier punten is dan ook vertekend, Sneek moet nog een wedstrijd (tegen Coolen Alterno) inhalen.

Aangezien Oranje vanavond de laatste wedstrijd in de poule speelt en de mogelijkheid dik aanwezig is dat de ploeg van Julien van de Vyver bij de eerste vier eindigt in de poule is het dus zo  dat Jasper dan zaterdag in Ootmarsum niet present is.

Dit seizoen troffen de teams elkaar al drie keer. Steeds won de thuisploeg met 3-1. Sneek pakte in de reguliere competitie de eerste set in Ootmarsum (23-25), Set – Up was in Sneek in de eerste set een maatje te groot met 12-25. In de Kampioenspoule kon Set-Up in Friesland de derde set met 23-25 voor zich beslissen. Wat de cijfertjes betreft lijkt dus de thuisploeg een voordeel te hebben. Laten we het zo zeggen, de ploeg die de meeste kans op de play offs wil blijven houden zal zaterdag de wedstrijd moeten winnen.

Zaterdagavond speelt Sliedrecht Sport tegen Flamingo’s. Sliedrecht kan met drie punten, zij hebben er dan 25,  de play – offs veilig stellen.  Immers bij maximale winst van Set-Up kan Sneek niet meer aan 25 punten komen en bij maximale winst van Sneek is 24 het maximaal haalbare voor Set-Up. En is Sliedrecht er dus ook. Wordt het 2-3 in Ootmarsum dan blijven er ook een aantal andere opties open.

Voor Flamingo’s dat afgelopen week de eerste winst boekte, staat er niets meer op het spel, uiteraard zal de wil om te winnen en de motivering om de sportieve plicht te doen met de Roze Vogols mee naar de Stoep reizen, maar of dat genoeg zal zijn? De heenwedstrijd in de Activiahal in Sint Anthonis werd door de koploper met 0-3 gewonnen.

Zondag speelt Eurosped de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Nog één keer is de IISPA de thuishal, nog één keer kunnen de fans de ploeg van Jan Berendsen in Almelo aan het werk zien. Volgend seizoen zullen ze ervoor naar Vroomshoop moeten. Tegenstander Alterno heeft de eer en het genoegen om er als laatste te gast te zijn.

Voor Eurosped staat er niets meer op het spel, Coolen Alterno kan ook de laatste twee niet meer bereiken. Ja, theoretisch wel, theoretisch kunnen ze nog op 21 punten komen, en zouden Set-Up en Sneek dat aantal niet hoeven halen,  maar dat is wel heel theoretisch. De kans daarop is net zo groot als twee keer achter elkaar de hoofdprijs in de Staatsloterij en de Postcodeloterij winnen. In Apeldoorn won Eurosped via 11-15 in de tiebreak. Tijd voor revanche, tijd om die uitslag nog maar eens te bevestigen.