OS Rio: Rusland klopt Korea in poule A

0IrinaFetisova

VoV, 08-08-2016. 6:25 uur. In poule A zijn ingedeeld, met tussen haakjes hun ranking op de FIVB wereldranglijst, Brazilië (2), Rusland (4), Japan (5), Korea (9), Argentinië (12) en Kameroen (28).  Rusland, Brazilië en Korea wonnen hun eerste wedstrijd. Japan, Argentinië en Kameroen waren de verliezers.

Japan vs Kameroen

Uitslag 3-0.  Setstanden: 25-20, 25-15 en 25-17. Wedstrijdduur: 1:09 uur. Toeschouwers: 5.400 Aanval 45/32; blok 6/8; serve aces 6/2; scores voor tegenstander 10/18. Topscorers: Bij Japan Miyu Nagaoka met 16 punten. Bij Kameroen Christelle Tchoudjang Nana met 12 punten.

Bijzonderheden: Japan deed wat er van hen werd verwacht.

Rusland vs Korea

Uitslag: 3-1.  Setstanden: 25-23, 23-25, 25-23 en 25-14 . Wedstrijdduur: 1:47. Toeschouwers: 5.398  Aanval 53/50; blok 14/6; serve aces 12/7; scores voor tegenstander 22/19. Topscorers: Bij Rusland Nataliya Goncharova en Tatiana Kosheleva elk 22 punten. Bij Korea Yeon Koung Kim 20 punten.

Bijzonderheden: Drie sets was het nipt, met Rusland twee keer nipt voor. In de tweede set gaf Rusland een 23-19 voorsprong uit handen. Korea scoorde zes keer achter elkaar. In de derde set overkwam het hen niet nog een keer en kon Kosheleva de deur tijdig in het slot gooien. Blokkerend en serverend was Rusland duidelijk de bovenliggende partij. In de vierde set kon Korea het niet meer bijbenen.

Brazilië vs Argentinië

Uitslag:3-0.   Setstanden: 25-16, 25-19 en 25-11. Wedstrijdduur: 1:10 uur. Toeschouwers 7.651:  Aanval 44/26; blok 7/1; serve aces 6/3; scores voor tegenstander 16/18. Topscorers: Bij Brazilië Sheilla 14 punten. Bij Argentinië Tanya Acosta en Paula Nizetich allebeide 9 punten.

Bijzonderheden: De Zuid Amerikaanse derby kreeg de verwachtte uitslag. Brazilië was een maatje te groot. Ze Roberto gaf alle speelsters, met uitzondering van de van een blessure herstellende Thaisa,  speeltijd.

Stand na de tweede dag in deze poule:

Brazilië en Rusland zijn ongeslagen en hebben zes punten uit twee gewonnen wedstrijden. Dan volgen Japan en Korea met drie punten uit één gewonnen duel. Kameroen en Argentinië zijn nog puntloos. De stand wordt bepaald door gewonnen wedstrijden en behaalde punten.

Volgende wedstrijden: Rusland vs Kameroen, Korea vs Argentinië en Brazilië vs Japan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Fetisova van Rusland viert een punt op haar eigen manier.