OS Rio: USA ook naar de halve finale

March Kiraly coach of USA

VoV, 16-08-2016. 20:35 uur. De tweede kwartfinale bij het damesvolleybal bij de OS in Rio ging tussen Team USA en Japan. USA was op basis van recent behaalde resultaten in Rio en de World Grand Prix de favoriet. Ze waren nog ongeslagen en als koploper in poule B geƫindigd. Japan werd vierde in poule A. USA voegde zich bij de laatste vier middels een 3-0 zege.

In de eerste set was er een duidelijk overwicht. Na de 6-6 liep de ploeg van Karch Kiraly naar 9-15 en 12-20. Kimberly Hill scoorde vlot en via een kill – block van Rachael Adams werd de 16-25 zege behaald. De tweede set was meer gelijkopgaand, met incidenteel Japan aan de leiding. De 10-9 werd 15-16 en 18-20. Twee punten verschil bleven er staan, ook bij de eindstand 23-25. In de derde set kon Amerika het afmaken. Gering was het verschil nog bij 19-20, bij 22-25 was het genoeg voor de winst.

Kimberly Hill en Jordan Larson werden met 14 punten elk topscorer. Serverend en blokkerend werd er een totaal score van 4/10 punten genoteerd, aanvallend was USA met 37/45 ook sterker.

De winnaar van de partij Rusland vs Serviƫ wordt in de halve finale de tegenstander van USA.