OS Rio: v.Gestel-v.d.Vlist uitgeschakeld

00SophieJantine

VoV, 12-08-2016. 6:15 uur.  Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist probeerden vannacht om de poulefase in groep E met een overwinning af te sluiten. Verliezen hield in dat de Olympische Spelen er voor hen opzaten, winnen zou nog mogelijkheden kunnen inhouden voor een langer verblijf, hetgeen dan afhankelijk zou zijn van de uitslag bij het andere duel in de poule tussen Canada en Duitsland. Zelf winnen was echter wel een eerste vereiste.

Hun tegenstanders Joana Heidrich – Nadine Zumkehr hadden al één keer gewonnen en zij waren ook volop in de race om in het toernooi te blijven, maar ook voor hen gold, zelf winnen. Dus een mooi uitgangspositie voor een interessant duel. In hun onderlinge confrontaties in de FIVB World Tour had het Zwitserse duo tot nu twee keer gewonnen.

Het Oranje duo begon goed aan de eerste set. Ze knokten hard voor elk punt, legden veel druk op Zwitserland en namen daarmee een voorsprong van 8-4. De speelsters van Beachvolleybal Team Nederland bleven scherp spelen en hielden die marge vast. De set werd met 21-17 gewonnen.

Maar in de tweede set was er niks meer terug te zien van het sterke spel van Oranje. Van Gestel en van der Vlist gingen heel veel onnodige fouten maken en Zwitserland ging juist steeds sterker spelen. Het blok van Heidrich zorgde voor veel problemen bij Nederland en de set ging met 11-21 dik naar Zwitserland. In de hele wedstrijd scoorde Zwitserland 11 keer blokkerend, Nederland kwam tot 3 blokpunten.

In de beslissende set liet Heidrich weer haar kracht aan het net zien en sloeg Zwitserland daarmee snel een gaatje: 3-5. Na een lange rally sloeg Van der Vlist een open kans uit en daarmee kwam een stand van 5-8 op het scorebord. De overtuiging miste in de aanval van Oranje, de Zwitsers lieten meer power zien en dat maakte het verschil: 8-15.

Van Gestel en van der Vlist eindigden door de drie nederlagen als laatste in poule E en zijn uitgeschakeld op de Olympische Spelen

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Nevobo. Foto FIVB.