OS Rio: Verlies USA, Italië op kop (A)

0ItaliëLanza

VoV, 10-08-2016. 6:58 uur. In poule A zijn ingedeeld, met tussen haakjes hun ranking op de FIVB wereldranglijst, de landen Brazilië (1), Italië (4), USA (5), Frankrijk (11), Canada (12) en Mexico (26).  Italië, Canada en Brazilië wonnen hun openingsduel op de OS. USA, Frankrijk en Mexico waren de verliezers. Gisteren konden de ploegen voor een herhaling of een verbetering van het resultaat gaan.

Frankrijk vs Mexico

Uitslag: 3-0.  Setstanden: 25-18, 25-12 en 25-22.  Wedstrijdduur: 1:00  uur. Toeschouwers: 6.625 Aanval: 40/31; blok 7/3; serve aces 4/1;  scores voor tegenstander 17/24. Topscorers: Bij Frankrijk Rouzier en Ngapeth met beiden 13 punten. bij Mexico Barajas met 11 punten.

Bijzonderheden: Na de 10-8 in de eerste set nam Frankrijk via 16-11 en 20 13 ruim afstand. In de tweede sloegen ze zich vlot naar 8-1, waarop ze de set bleven domineren. In de laatste set kon Mexico wat meer tegenstand bieden maar kwam uiteindelijk tekort.

Italië vs USA

Uitslag: 3-1.  Setstanden: 28-26, 20-25, 25-23 en 25-23.  Wedstrijdduur: 1:56 uur. Toeschouwers: 6.494.  Aanval: 61/58 ; blok 8/7; serve aces 6/5;  scores voor tegenstander 27/23. Topscorers: Bij Italië Juantorena met 20 punten, bij USA Aaron Russell met 22 punten.

Bijzonderheden:  De tweede winst voor Italië in deze groep betekende het tweede verlies voor de Amerikanen. Een voetfout van Russell besliste de eerste set bij 27-26 in Italiaans voordeel. In de tweede set liep USA van 19-22 naar 19-24 in de beslissende fase door scores van midspeler Maxwell Holt.

Teamcaptain Emanuele Bicarelli moest in de derde set bij 21-19 geblesseerd het veld verlaten, het belette Italië niet om na de time out op 24-23 via Filippo Lanza de winst te pakken. USA kon een 23-21 achterstand in de vierde set wegwerken, maar op 24-23 was het opnieuw Lanza die de strijd besliste.

Brazilië vs Canada

Uitslag: 3-1.  Setstanden: 24-26, 25-18, 25-22 en 25-17.  Wedstrijdduur: 1:48 uur. Toeschouwers: 8.749  Aanval: 53/41; blok 11/9; serve aces 7/4;  scores voor tegenstander 29/28. Topscorers: Bij Brazilië Mauricio Borges met 16 punten , bij Canada John Gordon Perrin met 15 punten.

Bijzonderheden: Brazilië werd in de eerste set verrast, maar herstelde zich in de volgende drie.

Stand na de tweede dag in deze poule:

Italië gaat aan de leiding in de poule, zij hebben net als Brazilië een 2-6 score. Canada is met 1-3 derde, Frankrijk staat met ook 1-3 vierde. USA en Mexico sluiten met 0-0 de rij. De stand wordt bepaald door gewonnen wedstrijden en behaalde punten.

Volgende wedstrijden:  Canada vs Frankrijk, Italië vs Mexico en Brazilië vs USA.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Italië.

Volg Vizier op Volleybal op Facebook ( https://www.facebook.com/gerhard.heerink.1 )  en / of op Twitter  ( @VizierOpVolley )