PDK Huizen pakt drie punten in Denekamp

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 26-09-2016. 8:42 uur . Dames 1 van PDK Huizen mocht dit seizoen het spits afbijten in het pittoreske Denekamp. Na het lezen van de voorbeschouwing van DeVoKo, de tegenstander in deze wedstrijd, had het damesteam van Prima Donna Kaas genoeg gelachen en was het tijd voor serious business. De ruime selectie van acht man betrad, ietwat zenuwachtig, het veld. Voor de routiniers in het team was het vaste voorstelrondje voorafgaande aan de wedstrijd zoals zij gewend waren, voor de nieuwelingen echter een hele ervaring.

Coach Elroy Bezemer was duidelijk in de aanwijzingen naar zijn speelsters toe; lekker spelen, hoge service – druk uitoefenen en duidelijke taakverdeling binnen het veld. Zo gezegd, zo gedaan hoor ik u zeggen… Helaas bleek dit niet zo eenvoudig te zijn als gehoopt. Goede service reeksen aan Denekampse zijde maakten het de passlinie van Huizen niet gemakkelijk. Een aantal foutjes in het begin van de eerste set zorgden ervoor dat DeVoKo op voorsprong kwam.

Gelukkig wist passer – loopster Kirsten Sparnaay, met haar goede passes, deze service reeksen doorbreken. De middenposities werden in de eerste set bekleed door Daniela de Hooge en Bianca de Kock. Met omloopballen op Daniela en eerste tempo set-ups op Bianca wist spelverdeelster Yara van Keeken deze meiden goed van dienst te zijn, waardoor zij veel aan scoren toe kwamen. Helaas wist ook DeVoKo hoe zij de bal op de grond kregen aan de andere kant van het net. Dit resulteerde in een spannend einde van de set. Uiteindelijke setwinst was voor PDK Huizen. (25-27)

De tweede set begon niet heel anders dan de eerste: voorsprong voor DeVoKo. De meiden van PDK Huizen knokten terug en wisten de voorsprong hun kant op te trekken. Dit mede dankzij zeer goede service-reeksen van Yara van Keeken en Lisanne Scholte. Ondanks deze goede services en de gouden aanvallen van diagonaal Lorraine Kyulu, wist DeVoKo de dames van PDK nog goed onder druk te zetten. Bij Huizen zorgden voornamelijk moeite in de passing en twijfel aan het net voor een nek-aan-nek race naar het einde van de set. Na een eindsprint viel, ook in deze set, setwinst in handen van Huizen. (24-26)

De derde set was er voor Huizen niet een om over naar huis te schrijven. Fysiotherapeut Han Raadsheer probeerde aan het begin van de set nog de tip te geven om deze set eens vanaf het begin op voorsprong te staan. Helaas pakte dit anders uit. Persoonlijke- en slordigheidsfoutjes maakten het Huizen moeilijk om setwinst binnen te halen. Hoewel middenspeelster Judith Koelewijn haar taak als hoofdblokkeerster voortreffelijk uitvoerde en onze woman of the match, Lorraine, nog steeds bijna alles scoorde, verloren de meiden van PDK Huizen de derde set met 25-23.

Geen 3-0, dan maar 3-1 was de heersende gedachte tijdens de setwissel. Dit maal wèl zo gezegd, zo gedaan; passes werden beter verzorgd door onder andere libero Lyanne Spittje, Kirsten en Lisanne lieten op de buitenkant hoe zij over het blok heen kunnen slaan en de service druk was weer zoals we dat van dit team gewend waren. Set stand: 14-25.

Volgende week zullen de dames van PDK Huizen in Borne aantreden tegen Ecare Apollo 8, de nummer twee van vorig seizoen. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk tot dan!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Lyanne Spittje, PDK Huizen. Foto Rudy van ’t Rood.