Peelpush D2, ongeslagen en slechts derde

Peelpush2EnergoRSZ

VoV, 17-10-2016. 15:05 uur. Zaterdag stond weer een thuiswedstrijd voor Peelpush dames 2 op het programma. Gesterkt, door de Jamie Oliver soep van Eke, begonnen de “Dames” aan de wedstrijd.  Een belangrijk duel, omdat we tegen de huidige nummer 1, Voltena Dames 1 speelden. Beide partijen hadden nog al hun wedstrijden in het nieuwe seizoen gewonnen. Zoals de scheidsrechter het aan het begin van de partij heel treffend verwoordde: ”Ik denk dat beide teams willen winnen, echter er zal slechts 1 team lachend het veld verlaten”.

In de 1e set zag het er aanvankelijk naar uit dat het lachende team vandaag Voltena zou gaan worden. Peelpush startte slap, kwam niet goed in het eigen spel en verloor de set ongelukkig met  19-25. Doorslaggevend waren de vele servefouten aan Peelpush zijde, en het feit dat de Voltena meiden met een zeer sterke verdediging toonden voor iedere bal te willen vechten.

In de 2e set zag het echter geheel anders uit en Peelpush besefte dat er vandaag gewerkt moest worden. Onze  Peelpush meiden kwamen eindelijk, zij het enigszins vertraagd, in de wedstrijd. Beide teams lieten nu zien dat ze in de top van de 2e divisie thuishoren. Aan beide kanten werd goed gespeeld en gevochten om iedere bal. Lange rally’s waren het gevolg en pas bij een stand van 18-16 kon Peelpush het beslissende gaatje slaan en vervolgens de set met 25-20 winnen

Ook  de 3e set ging naar Peelpush. Met name in het begin van de set kwam Peelpush door een sterke serveserie van Claire Crijns goed in het spel. Eventjes leek het erop dat  Voltena nog kon aanklampen, echter na een tussenstand van 17-13 wist Peelpush door zeer gevarieerd aanvalsspel en goede blokkering en verdediging de set met 25-19 te winnen.

Zoals de laatste weken wel vaker, volgde, na een zeer goede set, een 4e set waarin de scherpte aanvankelijk ontbrak. Voltena knokte zich naar een 4-8 voorsprong. Ook de twee time-outs  van onze trainer/coach  Johan Leenders (bij 4-7 en 7-14) konden de set niet meer redden. De 4e set ging met  16-25 verdiend naar Voltena. De tweede  5-setter van dit seizoen was een feit.

De beslissende set ging aanvankelijk gelijk op. Beide teams hadden maar één doel en er werd dus om iedere bal gevochten. Dit keer was het de trainer van Voltena die met time-outs bij  9-8 en 13-11 het tij probeerde te keren. Maar Peelpush was deze set wel bij de les en liet zich niet meer uit het ritme halen. Met  15-12 werd de set, maar belangrijker, ook de wedstrijd gewonnen.

Met name ons super publiek en de euforie op het einde hebben ons geholpen om de zwaarbevochten 3-2 winst binnen te halen. Op het eind waren het dus de Peelpush meiden die lachend van het veld naar de kantine trokken om het beroemde “Tok Lied” te zingen.  Maar er is toch ook een compliment voor de enorm knokkende tegenstander op zijn plaats!

Vier wedstrijden gespeeld, als enige team vier keer gewonnen, en toch “slechts” 3e in de ranking. Hoog tijd om met dit puntensysteem ook eens af en toe een 4-0 neer te zetten……… Volgende week een vrij weekend, en 29/10 uit tegen Velden2.

gh @ Vizier op Volleybal. Het “Spielbericht”  is geschreven door Anna Wegter (onze Duitse, super goed ingeburgerde, middenspeelster en aanvoerster). Foto Wim Simons.