Peelpush komt te laat op stoom

1617PeelpushD1

VoV, 17-10-2016. 12:41 uur. Of het de zenuwen voor de eerste thuiswedstrijd waren, of het idee dat de winnaar van de Supercup de tegenstander was, het zal onduidelijk blijven. Wel is duidelijk dat Peelpush zondagmiddag tegen Eurosped te laat op stoom kwam. Het leverde in de eigen sporthal De Körref een 1-3 nederlaag op.

Coach Peter Verstappen had al vroeg in de eerste set een time out nodig om de Meijelse volleybalsters bij de les te krijgen. Peelpush stond toen al met 3-8 achter. Bij 6-14 vluchtte Verstappen in zijn tweede time out. Het liep bij de jonge ploeg, met een gemiddelde leeftijd van 18 (!) jaar, voor geen meter. Het verschil van acht punten werd nog wel teruggebracht tot drie (20-23), maar dat was onvoldoende om de set binnen te halen: 20-25.

In het tweede bedrijf een zelfde beeld. Snel achter en bij 3-10 was Verstappen al aan zijn tweede time out toe. Ook nu werd het 20-25.

Dat Peelpush een team met veerkracht is, bleek in de derde set. Via 24-24 werd met 26-24 de set en het geloof in een goede afloop binnengehaald. Dat zat er zeker in toen Peelpush in de vierde set een 12-18 achterstand omboog tot 20-20. Bij 22-23 zat er nog van alles in het vat, alleen kwam het er niet uit. De ploeg uit Almelo pakte met 22-25 de vierde set en zo de 1-3 winst.

Peelpush zal er bij volgende wedstrijden voor moeten zorgen dat het vanaf de eerste bal scherp is. Dat kan komende zaterdagavond al. Dan wordt om 19.30 uur tegen  Sneek gespeeld. Ontzag omdat het de regerend landskampioen is, lijkt niet nodig. Het Sneek van dit seizoen lijkt niet op het Sneek van vorig seizoen. De Friezen hebben het net als Peelpush tot nu toe niet makkelijk, gezien het verlies in de Supercup van Eurosped en de royale nederlaag tegen eredivisiedebutant Flamingo’s (25-11, 25-23, 25-18).

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Herman Wissink namens Peelpush dames 1. Foto Wim Simons.