Peelpush pakt triple tegen Next Volley

PpvsDordrechtDaar waar het Nederlandse volleybal in de ban van de Final Four in Zwolle was, speelde de mannen van Peelpush een gewone competitiewedstrijd in Dordrecht. Voor de derde keer dit seizoen werd er aangetreden tegen Next Volley. Eerder werd er al twee keer gewonnen, namelijk zowel thuis als voor de beker. Echter gaven deze wedstrijden geen garantie voor wederom een winstpartij. Next Volley heeft namelijk al bewezen een taaie tegenstander te zijn door punten af te sprokkelen van top drie teams. Echter bewees Peelpush wederom de sterkste te zijn. In een wedstrijd waar slecht begonnen werd wisten de Meijelse mannen toch de winst te pakken, het werd 2-3 in het voordeel van Peelpush. Setstanden: 25-23, 26-24, 16-25, 17-25 en 16-18.

Alsof Peelpush het besef niet had dat er om belangrijke punten gespeeld moest worden, werd er mat begonnen. Geen enthousiasme en drive waren te zien aan hun kant van het net. Dordrecht daarentegen begon gedreven en erg gemotiveerd aan de wedstrijd. Ondanks het vertoonde spel in de eerste twee sets kon Peelpush goed bijblijven maar konden het tweemaal de set net niet afmaken.

Enkele wissels gaven nieuwe energie aan de Meijelse kant, met daarbij een portie adrenaline en focus, omdat de Meijelse mannen niet met 3-0 naar huis gestuurd wilden worden. Set drie was een totaal andere wedstrijd dan de eerste twee sets. De focus die men mistte in de eerste twee sets was terug in set drie. Hier had Next Volley ook totaal geen antwoord op. Fouten die voorheen gemaakt werden aan Peelpush zijde waren nu voor rekening aan Dordrechtse kant. De derde set ging ook vrij eenvoudig naar Peelpush.

Set vier was een kopie van de derde set. Wederom speelde Peelpush erg scherp en geconcentreerd. Hetgeen wat ontbrak in de eerste twee set, enthousiasme en plezier, was zichtbaar terug in de vierde set. Peelpush speelde vrij uit hun eigen spelletje. Wederom had Next Volley hier geen antwoord op, ook deze set ging naar Peelpush. Hierdoor moest er nog een beslissende vijfde set gespeeld worden.

Next Volley leek in de vijfde set weer terug te komen en pakte brutaal een voorsprong toen er gewisseld moest worden van kant. Met een 8-6 achterstand voor Peelpush wisten de heren dat er meer gegeven moest worden om nog kans te maken op de winst. Dit gebeurde ook, Peelpush verdedigden belangrijke ballen en benutte kansen. Next Volley daarentegen leek de druk niet aan te kunnen en maakte veel fouten in het slot van de wedstrijd. Heen en weer werden er punten gewonnen en punten verspeeld, maar uiteindelijk was het Peelpush die de meeste punten verdeeld kreeg. Nipt werd de vijfde set binnen gesleept.

Deze wedstrijd gaf duidelijk aan dat Peelpush geen gas terug kan nemen, bij geen één wedstrijd. Elke keer weer zal er geknokt moeten worden om de punten. Door de winst op Next Volley bezit Peelpush een keurige vijfde positie met wel twee wedstrijden meer gespeeld dan de nummer zes, Cito. Komende zaterdag wordt er niet gespeeld en mogen de mannen genieten van hun welverdiende carnavals break. Zaterdag 8 maart moet Peelpush er echter wel weer staan, dan wordt namelijk de spannende en belangrijke pot tegen Pelster/Cito gespeeld.

Peelpush wenst iedereen een fijne ”Vastelaovend’’ toe en tot zaterdag 8 maart in Sporthal de Körref!

(Wedstrijdverslag via  Mieke Basten, PR manager Peelpush, foto Wim Simons)