Podiumteams winnen in Topdivisie B mannen

VoV, 10-12-2023. 7:59 uur. Koploper Sliedrecht Sport H2 moest tegen Spaarnestad laten zien dat ze het ook zonder Jasper Wouter kon winnen. En slaagde daarin na een moeizame start met 25-17 verlies in de eerste set. Daarna werden er twee met minimaal verschil gewonnen (23-25, 29-31). De beslissende tik werd in de vierde set met 17-25 uitgedeeld.

Zaanstad had als de naaste belager van koploper Sliedrecht Sport H2 Gemini-Kangeroes op bezoek. Hier werd in de eerste set stevig om de 1-0 of 0-1 voorsprong gevochten. De thuisploeg wist via 30-28 die slag te winnen, waarna het met 25-14 en 25-22 ook de volgende slagen voor zich besliste.

VV Utrecht verdedigde tegen Volley Tilburg de podiumplaats, waarvoor nog een aantal andere gegadigden op de loer lagen. Met een 3-2 zege wisten ze net genoeg puntjes te pakken om de laagste plaats op het podium te behouden. Volley Tilburg liet na een 1-2 voorsprong in sets met 25-23 in de vierde set de winst door de vingers glippen. Daarna ging de wedstrijd met 15-11 in de vijfde set ook nog verloren.

Peelpush moest in Houten iets aan het totaal tot nu behaalde aantal punten doen, net als Taurus dat natuurlijk ook wilde. De ploeg uit Meijel nam een 2-3 zege mee naar huis. Met 9-15 in de vijfde set beslisten ze de wedstrijd voor zich. Taurus kon de tiebreak afdwingen nadat ze een 1-2 achterstand in sets met 25-21 naar de verlenging tilden.

Donki Sjot vs. Skunk ging erom een stapje omhoog te maken en uit de kelder te klauteren. Met 25-18 en 25-21 in de eerste twee sets leek Donki Sjot de goede treden in de klauterpartij te pakken te hebben, Skunk stak daar echter met 11-25 en 19-25 een stokje voor. Na de 2-2 trok Donki Sjot met 15-11 toch aan het langste eind.

Hekkensluiter VCN ging op bezoek bij Inter Rijswijk en slaagde er niet in een setje laat staan een puntje mee naar Capelle te nemen. Via 25-22, 25-21 en 25-19 werd het 3-0 voor de thuisploeg.