Polen verslaat Italië, zeges voor China en Brazilië

VoV, 15-05-2024. 5:46 uur. Niet alleen waren er gisteren wedstrijden in Antalya, Turkije, ook in Ria de Janeiro stonden potentiële OS-deelnemers in het veld.

In Antalya speelde Italië tegen Polen nadat Nederland met 3-0 van Bulgarije had gewonnen. Het werd een teleurstellende wedstrijd voor de Italiaanse ploeg, die zonder hun sterren Egonu, Orro en Scylla, een 3-0 nederlaag leden via de setstanden 26-28, 23-25 en 21-25. Nipt in twee sets, maar daar wordt het niet anders of beter van voor de ploeg van de nieuwe trainer/ coach Velasco.

Bij Polen waren vooral Stysiak (17 punten) en Lukasik (12 punten) scorend op dreef. Bij Italië kwam Antropova tot 16 treffers. Bosetti en Danesi ieder tot 10.

Italië kom in de eerste set een 22-18 (na Poolse time out bij 15-12 den 20-16) niet in setwinst veranderen. Polen maakte de 24-22 ongedaan en kon na 26-26 de beslissende twee punten scoren. In set twee kwam Italië van 21-24 nog terug naar 23-24, Polen ging de time out in bij die stand en scoorde daarna de winnende treffer. De serie van 18-18 naar 18-22 was in de derde set beslissend voor de 21-25 en 0-3 winst.

In Rio de Janeiro won Brazilië met 3-1 van Canada, dat echter wel fors weerstand bood gezien de nipte verschillen in drie sets.

In de eerste set kon Canada van 21-17 terugkomen naar 21-20, bij 23-23 waren ze ernaast, setpoint op 24-23 konden ze ongedaan maken, maar dat lukte op 25-24 niet meer.

De tweede set ging met 23-25 naar Canada, nadat ze 22-21 achter hadden veranderd in 22-24 voor. Set drie werd opnieuw met twee punten verschil beslist en ging met 26-24 opnieuw naar Brazilië. Canada kwam van 23-19 achter bij 24-24 op gelijke hoogte maar miste het beslissende eindschot. In set vier was de strijd bij 7-1 en 15-6 beslist. Via 20-9 won Brazilië met 25-12 en dus met 3-1.

Gray van Canada maakte de meeste punten, totaal 23, Ana Christina van Brazilië kwam tot 20. De thuisploeg maakte het verschil blokkerend (15 om 5 punten) en in de foutenlast (20 om 27 punten)

China won met duidelijke cijfers van Zuid-Korea. Het werd 3-0 via de setstanden 25-15, 25-16 en 25-14.  China had met 62 om 30 eigen punten meer dan het dubbele aan voordeel op dat onderdeel. Y.Y. Li werd met 17 treffers topscorer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s VNL/ FIVB.