Promovendus VIVES D1 blijft ongeslagen in Topdivisie

VoV, 21-10-2024. 6:12 uur.  DePartyshop.nl VIVES-dames 1 heeft ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Na weer een spannende ontmoeting versloeg de IJsselsteinse ploeg deze keer Next Volley Dordrecht met 3-1. Door deze zege staat de promovendus op een zeer knappe gedeelde eerste plaats in de Topdivisie B.

VIVES begon met het bekende basis zevental. De betere start was voor de bezoeksters, 2-6. Nadat VIVES de servicepass beter onder controle kreeg, kwamen, mede door goed serveren van Anouk, ook de benodigde punten op het scorebord, 6-6. Tot 10-10 ging de strijd gelijk op. Aan de hand van een sterk spelende Romy sloeg VIVES voor het eerst een gaatje, 15-11. Dordrecht probeerde het tij nog te keren, maar kwam niet dichterbij dan 3 punten, 17-14. Met Wytske in de slotfase voor Anouk bracht VIVES de eerste set tot een goed einde, 25-18.

Door wat onduidelijkheid over hun beginopstelling, wat resulteerde in een wissel nog voor de eerste bal was geslagen, keek Dordrecht snel tegen een 4-0 achterstand aan. De ploeg herstelde zich echter en kwam bij 5-5 langszij. Een mooie score van Sterre en een uitgeslagen bal van Dordt betekende 10-9. In die fase hadden de bezoekers het betere van het spel. VIVES oogde onzeker en had moeite om de punten te scoren, 12-15.

Met Sanne op de plaats van Manon startte VIVES de inhaalstrijd. Bij 16-16 kon de boeiende wedstrijd weer alle kanten op. Het was Dordrecht dat weer een gaatje van 3 sloeg, 18-21, en op weg leek naar de setzege. Met Anouk en Manon weer binnen de lijnen wist VIVES de achterstand langzaam ongedaan te maken, 22-22. In een zinderende slotfase hield vooral Rebecca haar hoofd koel. Haar score betekende setpoint, 24-23. De daaropvolgende plaatsbal van Dordrecht haal de de overkant van het net niet, 25-23.

VIVES toont veerkracht: Hetzelfde spelbeeld ontspon zich in set 3. Na een begin waarin beide ploegen hun side-out netjes scoorden, was het Dordrecht dat het heft en de voorsprong in handen nam, 7-12. Maar weer toonde VIVES veerkracht. Met weer een direct punt van libero Amber dichtte VIVES snel het gat, 12-12. Dordrecht liet zich niet uit het veld slaan en pakte weer de voorsprong, 16-19. Tijd voor een time-out voor VIVES. Die leverde niet het gewenste resultaat op. Dordrecht liep verder uit, 16-21, en besliste de set uiteindelijk in haar voordeel met 21-25.

Na opnieuw een gelijk opgaand begin, pakten de bezoekers bij 4-5, na later zou blijken, de enige voorsprong in deze set. VIVES draaide het verloop snel om en kwam met 9-6 aan de leiding. Het werd nog wel 9-9, maar vanaf dat moment keek Dordrecht steeds tegen een achterstand aan. Een time-out  bij de stand 16-13 leverde geen resultaat op. Een sterke Anouk in die fase bracht de stand op 22-18. Het leek een kwestie van minuten, voordat de zege voor VIVES een feit was. Op 24-21 waren daar dan de eerste matchpoints. Dordrecht wist er 2 onschadelijk te maken, voordat Sterre de wedstrijd definitief in het slot sloeg, 25-23 en 3-1.

Aanstaande zaterdag 26 oktober speelt DePartyshop.nl VIVES dames 1 in de tweede ronde van het nationale bekertoernooi tegen Keistad dames 1 dat uitkomt in de Superdivisie. De wedstrijd wordt gespeeld in de IJsselhal in IJsselstein en begint om 16.45 uur

gh @ VoV, verslag en foto via PR-Commissie VIVES. Foto Evan Groenenberg.