Reflex stuurt Animo puntloos naar huis

IMG_1930 (Kopie)

Daar waar zo’n beetje half Noord-Nederland genoot van een (welverdiende) wintersport vakantie in Oostenrijk of Frankrijk, mochten de mannen van AH Van Mierlo / Reflex aantreden tegen de nummer 5 van de ranglijst: Animo ’68 uit Assen. Het was tevens de enige wedstrijd van de dag in de Reflexhal, waardoor de ambiance bij binnenkomst van de hal nog wat ongewoon ongezellig aandeed.

Het deerde met name mini-van-de-week Tijn niets. Hij wilde blijkbaar niets van deze wedstrijd missen en was als een van de eersten aanwezig in de hal om ook de voorbereiding volledig mee te maken.Even later verscheen ook de tweede mini-van-de-week Lukas in de hal en werd er door het team, inclusief de mini’s omgekleed. Na de plichtplegingen (warming-up, inspelen en handjes schudden) was het tijd voor de openingsservices van de mini’s. Dit deden ze (uiteraard) met verve, gadegeslagen door toch nog een mooi aantal toeschouwers.

Al voor aanvang van de wedstrijd bleek dat Animo door blessures werd achtervolgd, waardoor ze niet op volle oorlogssterkte naar Kampen waren gekomen. Ook Reflex miste een aantal sterkhouders. Door ziekte ontbraken Ronald Buis en super-sub Erik Huisken. Jorn Diender, net hersteld van ziekte, kon wel op de bank plaatsnemen. Animo begon scherper aan de eerste set dan de thuisploeg en pakte de leiding. Willem-Maarten Heins, al dan niet extra gemotiveerd door een toegezegd extraatje, serveerde zijn ploeg met vijf punten op rij terug in de set. Op 16-18 leek het even of Animo met setwinst aan de haal ging, maar doordat Reflex in het vervolg telkens twee punten per servicebeurt scoorde ging de set toch met 25-22 naar Kampen.

Aan het begin van set twee was Reflex wel scherp. Sándor van Straten, die het in deze wedstrijd soms lastig had, begon goed met twee directe servicepunten. De opgebouwde voorsprong van 9-5 slonk in de loop van de set naar 16-15. Met een geplaatste diepe floatserve van Jeroen van Doorne, waaronder twee aces die op de achterlijn vielen, liep Reflex toch weer uit naar 22-15. Het echte verzet van Animo was daarmee gebroken en deze set werd met 25-19 ruim gewonnen.

Set drie werd de set van Tom Hanekamp. Animo had in het begin van de set veel moeite met zijn op het oog niet al te lastige service (4-1). Op 9-6 mocht Tom tot ieders verbazing vrij inslaan op het midden. Even later bleek dat dit veroorzaakt werd door een blessure van een Animo-speler. Bij het wegstappen blokkeerde zijn knie, waardoor de toch al uitgedunde selectie van Animo verder slonk. Ondanks de noodzakelijke wissel aan Asser zijde, wist Reflex het krachtverschil niet in punten om te zetten. Op 18-19 was het weer Tom Hanekamp die met een korte service de pass-lijn van Assen onder druk zette, waardoor Reflex een 21-19 voorsprong nam. Deze twee punten verschil stonden ook aan het einde van de set op het bord (25-23).

De winst was binnen, maar in de strijd om het kampioenschap telt elk puntje en aangezien Zwolle later die dag tegen de nummer moest aantreden, was een 4-0 winst meer dan gewenst. Deze set werd een kopie van set 1. Animo begon scherper, Willem-Maarten serveerde een handvol directe punten op het bord, Animo hoopte even op een stuntje, maar met een mooie aanval van Lars Bergman ‘op 4’, waar de spelverdeler van Animo duidelijk niet op gerekend had, pakte Reflex ook de vierde set met 25-22. Een nuttige 4-0 zege.

Volgende week geen wedstrijd, maar 19 maart is het ‘super-zaterdag’ waarbij om 17:00 Dames 1 en om 19:30 Heren 1 thuisspelen.

(Wedstrijdverslag van Jeroen van Doorne, AH van Mierlo / Reflex. Foto Jan van den Noort)