Revanche voor attractief spelend Reflex

IMG_1930 (Kopie)

Na de eerste nederlaag dit seizoen, stond de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Side-Out uit Slagharen op het programma. Voorafgaand aan dit duel hadden we al gezien dat de nummer 2, Zwolle, een punt had laten liggen tegen Donitas, dus er was wat te halen.

Reflex begon de wedstrijd met Lars Bergman, Sándor van Straten, Jorn Diender, Gerben Hendriks, Mark Snippe, Jeroen van Doorne en Willem-Maarten Heins. Erik Huisken was meegekomen om een helpende hand te bieden, waarbij Ronald Buis geblesseerd op de bank plaatsnam om te turfen.

De eerste set had Side-Out de nodige service-druk, waar Reflex maar moeizaam onderuit kwam. Waar de pass achterbleef waren het ook de aanvallers die moeilijk gevonden werden en moeizaam tot scoren kwamen. Uiteindelijk werd deze set wel door de mannen uit Kampen gewonnen met 22-25. In de 2e set was de servicedruk bij Side-out weg en kon Reflex haar eigen spel beter spelen en won deze set gemakkelijk met 15-25.

In de 3e set was er een opmerkelijk moment waarbij een verdedigde bal richting het publiek ging. Routinier Jeroenleek deze bal toch terug te kunnen spelen, maar een toeschouwer liet en passant zien dat hij graag mee wilde doen. De bal weggrissen is echter geen goede open sollicatie om deel te mogen nemen aan het spel. De scheidsrechter gaf een dubbelfout. Nu we het toch over scheidsrechters hebben; het is gebleken dat gaandeweg het seizoen de scheidsrechters alleen maar beter zijn geworden.

Waar ondergetekende nog met weemoed terugdenkt aan de tevergeefse pogingen van de hoog verheven pensionarissen, is het niveau opzienbarend verbeterd. Scheidsrechters in de 2e divisie A, hulde! Deze set werd er af en toe heerlijk op los getimmerd, waar de hoekaanvallers goed werden bediend. Tom Hanekamp was er verdienstelijk in gekomen voor Gerben en Jorn was blokkerend goed op dreef en besliste deze set. 12-25.

Het verzet was duidelijk gebroken, maar in de vierde set liet Tom Hanekamp zien wat verdedigen is. Op Kamphuisiaanse wijze werd er manhaftig verdedigd, knietjes naar binnen, armen gehoekt, eenhandig in de houding was Hanekamp niets te veel, hij had alles. Het onderlinge spelletje ‘wie serveert het vaakst?’ werd uiteindelijk gewonnen door Jeroen, hij mag nu een groepsactiviteit verzinnen voor op de donderdag. De set werd beslist in het voordeel van Reflex met 13-25.

Samenvatting: eerste set moeizaam, vervolgens soeverein de wedstrijd uit kunnen spelen. Volgende week om 17:00 uur wacht Animo’68 uit Assen. Tot volgende week in de Reflexhal!

(Wedstrijdverslag van Jeroen van Doorne AH van Mierlo / Reflex heren 1. Foto Jan van den Noort.)