Revanche voor WVC Volley (v) in Borne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WVC Volley presteert goed in de promotieklasse. Van de 14 gespeelde competitiewedstrijden werd er nog maar één verloren, namelijk thuis tegen Apollo dames 3. Dit was dan ook de tegenstander van afgelopen zaterdag. Ditmaal werd de wedstrijd in de nieuwe sporthal in Borne gespeeld. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en de dames van WVC waren er dan ook op gebrand deze wedstrijd wel te winnen!

Fanatiek werd er aan de eerste set begonnen. WVC leverde een goede servedruk en er werden veel ballen verdedigd. Al snel liepen ze een paar punten uit en wisten dit dan ook vast te houden tot het einde van de set. Deze werd dan ook gewonnen door WVC Volley met 22-25.

Ook de tweede set startte WVC goed. De dames uit Wierden waren scherp en er kon een aantal puntenseries achter elkaar gemaakt worden. Het gat tussen de twee teams werd deze set dan ook steeds groter. De scheidsrechter had een aantal keer een andere visie op de wedstrijd dan de spelende teams. Hier werd dan ook tegen geprotesteerd en al in de tweede set werd er door de scheidsrechter een waarschuwing aan Apollo uitgedeeld in de vorm van een gele kaart. Desondanks bleven de dames van WVC scherp en wisten de set dan ook goed uit te spelen (18-25).

Het stond dus 0-2 in het voordeel van WVC Volley. Ze waren goed onderweg, maar hadden zeker de wedstrijd nog niet gewonnen. Tijdens de vorige ontmoeting tussen de twee teams wist Apollo namelijk ook met 2-3 te winnen na een 2-0 achterstand.

De derde set ging gelijk op tot 10-10, maar Apollo kwam vervolgens beter in de wedstrijd en bij WVC zakte het wat af. De dames van WVC hadden moeite met de servedruk die door Apollo werd geleverd en al snel stonden ze zo’n zeven punten achter. Uiteindelijk werden er nog wat punten bij elkaar gesprokkeld en werd het gat steeds kleiner. Helaas niet voldoende, want met 25-21 ging de derde set naar Apollo. Dit was even een domper voor de dames uit Wierden en dat was te merken in het begin van de vierde set.

Al snel stond WVC Volley achter met 7-0. Coach Frank van den Noort voerde enkele wissels door die positief uitpakten. Al snel was de achterstand weggewerkt en stond het 9-9. Er werd weer beter en scherper gespeeld en aan beide kanten werden veel ballen verdedigd. Door het protest van Apollo tegen de beslissingen van de scheidsrechter werd er nog een rode kaart uitgedeeld. De dames van WVC maakten hier gebruik van door goed te blijven spelen en dan ook de vierde set binnen te slepen met 20-25! Dit betekende dus een 1-3 overwinning! WVC Volley dames 1 staat na deze wedstrijd op de tweede plaats in de competitie met 3 wedstrijden en 8 punten minder dan de nummer 1. Aanstaande vrijdag wordt er voor het eerst deze competitie tegen Krekkers dames 3 gespeeld en de dames gaan dan ook weer voor de volle punten!

(Wedstrijdverslag WVC Volley dames 1, foto idem)