Selinger met Voléro naar CL play-off six

160226 VoléroSelinger

Voléro Zürich van trainer coach Avital Selinger had de uitwedstrijd bij Lokomotiv Baku met 3-2 verloren en stond  gisteravond voor de opgave die nederlaag middels een zege ongedaan te maken. Een 3-0 of 3-1 betekende directe plaatsing, een 3-2 zou een golden set noodzakelijk maken. Selinger had het thuispubliek beloofd dat zijn team deze ronde zou overleven. Voor hem  en het team wachtte dan VakifBank Istanbul als volgende tegenstander,  een mooie uitdaging.

Voléro moest dus winnen of het was afgelopen. En al helemaal toen de eerste set verloren ging. Daar leek het overigens aanvankelijk niet op, Voléro ging met 11-6 aan de leiding, kreeg daarna mede door ongeduldig en te gehaast spel  echter problemen met het afmaken van de aanvallen. Lokomotiv profiteerde maximaal, vocht zich terug in de wedstrijd en won. Na de 21-25 in de openingsset moesten er door Voléro nog steeds drie sets gewonnen worden om door te gaan of een golden set af te dwingen.

In de tweede doorgang pakte Voléro de draad van het begin van de openingsset weer op en de 1.800 fans op de tribune zagen hun ploeg met ruime afstand winnen. Via 25-18 maakten ze de setstand gelijk . En daarna walste Voléro met gevarieerde aanvallen (totaal 52 om 36 score)  en een sterke blokkering (totaal 17 om 11 blokpunten) over de gasten uit Baku heen. Met 25-14 en 25-19 werd de volgende ronde een feit. In de laatste set kon Baku nog tot 15-16 meekomen, vervolgens denderde Voléro naar de set- en wedstrijdwinst.

Selinger: “Ondanks het feit dat we in de eerste set een ruime voorsprong in een paar minuten weggaven, heeft het ons niet aan vechtlust ontbroken. En die was ook wel noodzakelijk, want Lokomotiv speelde uitstekend, we werden echt gedwongen om het beste te geven.”

Zoals gezegd speelt Voléro bij de play – off six tegen VakifBank Istanbul. Piacenza van Floortje Meijners en Yvon Beliën krijgt Dinamo Kazan als tegenstander en Fenerbahce Istanbul neemt het op tegen Dinamo Moskou.