Set-Up ’65 II sprokkelt weer één puntje

10-SetUp-D2-vc-Sneek-D2-12-

Kiki van Piekartz ging als 2e spelverdeelster mee naar Groningen, omdat ze toch op (carnvals)vakantie in het land was en pas maandag terug vloog naar de VS, voor de wedstrijd tegen StadsGarderobe Veracles. En Klaas Vaak had zijn zak met slaapmiddelen thuis gelaten (Erwin Sikkema veronderstelde anders) en de wedstrijd ontspon zich zoals ik in de voorbeschouwing reeds had aangegeven. Veel power en servedruk van de kant van Veracles en Set-Up II, dat in de eerste set achter de feiten aanliep.  Misschien ook wel door het uitvallen van Merle Baasdam,  die bij een achterstand van 10 – 7 in de eerste set met een zware enkelblessure moest uitvallen. We zijn er dit seizoen wel aan gewend en de wet van Murphy is ook hier weer van toepassing. Maar goed eerste set kansloos verloren, 25 -16 voor Veracles

De tweede set verliep totaal anders. Veracles had veel moeite met onze serve, met name die van Marlies en Marloes was aanvallend een ware plaag voor de verdediging van Veracles. Zij scoorde vanuit alle hoeken en was heel belangrijk in deze fase. We wonnen deze set duidelijk met 16-25.

Dan denk je dat je er een wedstrijd van kunt maken. Helaas, Veracles met een uitblinkende Fleur Savelkoel wist in de derde en vierde set het initiatief te nemen en elke kans die we hen boden te benutten. Daarbij kwam ook dat wij veel onnodige fouten maakten en de wissels niet het gewenste resultaat hadden. Kortom een terecht verlies van de derde en vierde set en een 3-1 winst voor Veracles dat door deze winst de derde plaats van Tornado overnam.

Tornado leed namelijk thuis een verrassende nederlaag tegen Kangeroe Hardenberg en dat brengt ons natuurlijk wel in een moeilijkere positie voor wat betreft het klasse behoud.

Trouwens toch weer iets geleerd van de scheidsrechterbeoordeelaar (mooi srabble woord): Een scherm is geen scherm als er bovenhands wordt opgeslagen en over het scherm komt want ….de passer is dan altijd in de gelegenheid om de bal in eerste instantie te zien……… We zullen er deze week maar veel op gaan trainen in de hoop dat alle scheidsrechters deze regel op dezelfde wijze interpreteren. Bij een Eredivisie wedstrijd was dat namelijk al anders en daar wordt echt niet onderhands opgeslagen!

Het worden nog spannende weken voor dames 2. Volgende week krijgen we Tornado thuis en ik reken er op wij er alles aan zullen doen om het hun lastig te maken.

(Wedstrijdverslag van Johan Booyink, trainer coach Set-Up ’65 II. Foto Rudy van ’t Rood)