Set-Up ’65 onttroont Flamingo’s

1617TeamfotodeKok

VoV, 23-10-2016. 6:33 uur. Flamingo’s is van de last van een ongeslagen scoresheet in dit seizoen verlost. Één keer moet de eerste keer zijn, iedereen weet dat na elke gewonnen wedstrijd de eerste nederlaag weer dichterbij is gekomen, en dat gold dus ook voor de Roze Vogols uit Gennep, na hun derde zege op rij van afgelopen woensdag. Gisteren tegen Springendal Set – Up ’65 gebeurde het, met 3-1 kreeg de ploeg van trainer coach Ziemba een nipte nederlaag. Setstanden 25-23, 23-25, 26-24 en 25-18. Drie sets waren de teams aan elkaar gewaagd, met daarin spannende finales. Daarna was het bij de Vogols op.

Op 22-23 achter in de eerste set sloegen Ilse en Carmen Oude Luttikhuis de thuisploeg naar setpoint, dat met een knallend kill – block door Loes Engbers – Hollink werd verzilverd. Het was haar tweede blokscore van totaal zeven in dit duel. Dat de Flamingo’s dan wel een veer kunnen laten, maar niet hun streken verliezen bleek wel in de tweede set toen ze de 23-23 middels een rake klap van Nienke Rovers en een ace van Lynn Blenckers in 23-25 veranderderden.

In de derde set stonden de gasten uit Gennep bij 22-24 op setpoint, het eerste competitiepuntje in dit duel lag voor het grijpen. Ilse Oude Luttikhuis en Loes Engbers – Hollink zorgden voor de 25-24, waarna de netfout een beetje een lullig einde aan de set maakte. In de vierde had Flamingo’s de voorraad potjes, waar de punten en de energie inzat,  leeg. Set-Up kwam op 9-4, 16-10 en 20-13, met als wel logische uitslag 25-18. De 3-1 winst was voor de thuisploeg, maar ze weten dat ook hun eerste nederlaag van het seizoen weer een weekje dichterbij is gekomen.

Kirsten Oude Luttikhuis scoorde 20 keer, zus Ilse maakte er 14 en Loes Engbers – Hollink kreeg er 11 op naam. Bij Flamingo’s werd Nienke Rovers met 10 punten topscorer.

VC Sneek kende geen problemen met het bezoekende Peelpush. Alleen in de derde set konden de gasten de twintig punten aantikken, daarvoor moesten ze met 15 en 14 genoegen nemen. Bij Sneek had Klaske Sikkes het blok weer eens goed dicht zitten. Zeven blokpunten liet ze noteren, Roos van Wijnen werd met 12 punten, waarvan 4 aces topscorer bij de Friese ploeg. Laura de Jong van Peelpush maakte er ook een dozijn, Haar teamgenote Loni Wissink scoorde ook 4 keer met haar opslag, totaal maakte zij 7 punten.

De tweede zege zonder setverlies van deze zaterdag en tevens de eerste winst van het seizoen kwam op naam van Coolen Alterno. Bij het Talententeam werd de eerste set nog maar nipt gewonnen (23-25), daarna waren in de volgende twee sets de verschillen een stuk duidelijker. Met 17-25 en 16-25 ging de volle buit met de Groenen mee terug naar Apeldoorn. Joëlle Vilé en Quirine Oosterveld maakten elk een dozijn punten, Quirine had in dat totaal 4 aces zitten. Eline Timmerman kwam tot 8 punten voor Alterno via 3 aces, 3 blokpunten en 2 aanvallende scores. Dagmar Boom kreeg er voor TTP 11 tegen de vloer bij Coolen Alterno.

En de derde partij waarin drie sets werden gespeeld werd in Zwolle afgewerkt. Regio Zwolle Volleybal toonde zich veel te sterk voor Oskam Taurus. De gasten uit Houten, nog zonder zege dit seizoen, kregen maar 18, 19 en 16 punten mee. Manon Zeeboer van Zwolle werd de meest scorende speelsters binnen de lijnen met 14 punten. Mira Innemee van Taurus bleef op totaal 9 punten steken.

Vandaag wordt nog gespeeld Eurosped vs Sliedrecht Sport. Ook de ploeg uit Sliedrecht is nog ongeslagen en zal dat willen blijven. De stand is nu: Set-Up 3-9, Flamingo’s 4-9, Sliedrecht 2-6, Sneek 3-6, Zwolle 4-6, Eurosped 2-3, Alterno 3-3, TTP 3-2, Peelpush 3-1 en Taurus 3-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Springendal Set-Up ’65.