Set-Up verliest spannende vijfsetter in Bedum.

VoV, 20-10-2024. 18:57 uur. Holtland Accountants Set-Up heeft afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen nipt verloren. Na een lange, spannende pot volleybal trok de thuisploeg het met een 3-2 overwinning net aan het langste eind.

Na een overtuigende overwinning op Veracles uit Groningen stond afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd op het programma. DIO Bedum was de tegenstander. Bij Set-Up was Louwe van den Bos afwezig. Mede hierom startte Harald van Dieren (terug van blessure) weer, samen met Cas Rietman vormden zij het duo op de middenpositie. Verder startte Louren Nentjes, hij miste de vorige wedstrijd in verband met werk.

In de eerste set werd al snel duidelijk dat Dio een tegenstander van ander formaat is ten opzichte van de tegenstanders van de laatste weken. Het was daarom een mooie mogelijkheid voor Set-Up om zich te meten met een ploeg waarin ook veel ervaren spelers actief zijn. De heren uit IJsselmuiden moesten zichtbaar even schakelen. De servicedruk van de thuisploeg had de IJsselmuidenaren in de greep, waardoor DIO vanaf het begin van de set al een comfortabele voorsprong had. Halverwege de set kon Set-Up steeds meer de stempel drukken en kwamen ze nog dichtbij, echter kwam dit wel te laat: 25-22.

Het goede spel van het einde van de eerste set werd meegenomen naar de tweede set. Er werd veel verdedigd en als collectief gestreden voor elke bal. De gehele set lukte het om een kleine voorsprong vast te houden. Boven de vijftien werd dat gat zelfs een beetje groter, Set-Up kon dat vasthouden en wist de tweede set te winnen met mooie cijfers: 21-25.

In het begin van de derde set had Set-Up meer moeite om het spel vast te houden. De pass werd minder gebracht, waardoor het spel wat voorspelbaarder werd. De gehele set liepen de IJsselmuidenaren een paar punten achter de thuisploeg aan. Rond de 20 schakelende Set-Up een tandje bij en wist de stand gelijk te trekken naar 20-20. Een spannende slotfase volgde, waarbij DIO Bedum tweemaal op setpoint kwam maar deze niet wist te verzilveren. Set-Up deed dat bij de eerste kans die zij kregen wel, 26-28.

De derde set kostte veel energie en concentratie voor de Set-Up. Het lukte niet om deze flow mee te nemen richting de vierde set. DIO was scherper en wist makkelijk afstand te nemen. Ondanks goede invalbeurten van verschillende spelers, wist Set-Up het tij niet meer te keren. DIO Bedum wist met een overwinning in de vierde set (25-18) de stand gelijk te trekken naar 2-2.

Een spannende 5e set volgde. De gehele set bleef het gelijk op gaan. Het publiek in Bedum liet zich horen. Ondanks dat Set-Up strijdvaardig en mentaal sterk oogde, trok de thuisploeg de vijfde set naar zich toe, 15-13.

Opnieuw een leerzame wedstrijd voor Holtland Accountants Set-Up. Met vlagen werd er een goed niveau behaald. In de kleedkamer hing na afloop ondanks het verlies een goede sfeer. De heren prezen elkaar om groeiende niveau en de sterke teamspirit. Tegelijkertijd is er nog steeds ruimte voor verbetering. De selectie gaat zich daar de komende weken op focussen.

De komende twee weekenden staat er geen wedstrijd op het programma. De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd tegen Stentor in Haren op woensdagavond 6 november.

gh @ VoV. Verslag en foto via web redactie Set-Up IJsselmuiden.