Set Up wint knap in Drachten

160222SetUpTurfstekers

De selectie van Brezo/KBS stond ruim op tijd bij sporthal de Drait in Drachten. Door afwezigheid van Bjorn Holtland en Koen Merckx die in het buitenland verkeren, werd de selectie wederom aangevuld met spelers uit de reserves van Set Up.

Zoals wel vaker dit seizoen, had Brezo / KBS opstartproblemen. De eerste set kwamen de passers van de Turfstekers Drachten niet genoeg onder druk te staan, door te weinig servicedruk. Naast een onzuivere spelverdeling, kreeg Set Up het niet voor elkaar om aanvallend er door heen te komen. De eerste set werd verloren met 25-19. De tweede set was qua spel gelijk als de eerste set. Er was niet genoeg overtuiging om deze set binnen te slepen en daardoor werd ook deze set verloren door Set Up, 25-20.

De derde set gaf Hans Bruins andere serviceopdrachten mee en dat bleek gelijk te werken. Er werd gelijk een voorsprong genomen en deze voorsprong bleef. De foutenlast aan Set Up kant werd minder en aanvallend werd er volop gescoord. Set Up liet ook een totaal andere mentaliteit ten opzichte van de eerste twee sets zien. De set werd daarom ook binnen gesleept met 12-25. De vierde set werd op dezelfde voet voortgezet. Er werd servicedruk neergelegd en zowel verdedigend als aanvallend lieten de IJsselmuidenaren zien wat men in huis had. Set vier werd met 16-25 binnengehaald.

Op voorhand, er werd dit seizoen nog geen vijfetter verloren door Set Up. Bij de helft wissel was de voorsprong voor Set Up  4-8. De Turfstekkers kwamen nog even dichter bij, maar meer werd niet toegestaan. Deze set eindigde voor Set Up in 11-15. Na een 2-0 achterstand pakte Brezo / KBS Set Up dus een 2-3 overwinning in Drachten. Op 5 maart om 19:00 uur is in de Oosterholthoeve te IJsselmuiden, C.S.V. de volgende tegenstander.

(Bron persbericht Set Up IJsselmuiden, foto idem)