Set Up wint overtuigend van C.S.V.

160307 SetUp

Eerder dit seizoen waren de volleybalmannen van C.S.V. in Zwolle, (de nummer 2 van de competitie) nog duidelijk een maat te groot voor Set Up. Zaterdag waren de rollen omgedraaid en wonnen de IJsselmuidenaren met 4-0.

De eerste set begon Set Up gelijk erg sterk. Door veel servicedruk hadden de passers van C.S.V. het erg lastig. Hierdoor kwamen de Zwollenaren nauwelijks aan aanvallen toe. Set Up kreeg op deze manier veel kansen om uit te lopen op C.S.V. De IJsselmuidenaren speelden geconcentreerd en maakten de kansen die ze kregen af. Set Up won de eerste set overtuigend.

De tweede set begon C.S.V. sterker te spelen. Halverwege de set hadden de Zwollenaren een voorsprong van een paar punten, maar Set Up wist een tandje bij te schakelen en kwam al snel weer langszij. Beide ploegen gaven weinig weg, maar aan het einde van de set waren de mannen uit IJsselmuiden net iets beter dan de Zwollenaren en wonnen ze de tweede set met 26-24.

Ook de derde en vierde set werd er geconcentreerd en goed gespeeld door Set Up. In beide sets werd snel een voorsprong van een paar punten gepakt. De volleybalmannen uit IJsselmuiden bleven geconcentreerd spelen, maakten weinig fouten en hielden de servicedruk hoog. Zo werden de derde en vierde set ook gewonnen.

Door deze knappe 4-0 overwinning stijgt de ploeg uit IJsselmuiden naar plek vier op de ranglijst. De volgende wedstrijd is op 19 maart, dan speelt Set Up uit en tegen Meppel.

(Bron persbericht Brezo KBS / Set-Up IJsselmuiden. Foto idem)