Sliedrecht nieuwe koploper Kampioenspoule

SliedrechtNieuw

Bij de midweekse ronde in de Kampioenspoule van de Eredivisie dames was er winst voor Sliedrecht Sport, Springendal Set – Up ’65 en Coolen Alterno. De verliezers waren Regio Zwolle Volleybal, Eurosped en VC Sneek. En daarmee werd Sliedrecht Sport de nieuwe koploper (10 punten), zakte Sneek naar de tweede plek (9 punten), bleef Set – Up derde (8 punten) en veranderden ook de posities van Alterno (5 punten), Eurosped (1 punt) en Regio Zwolle Volleybal ( 0 punten)  niet. Voor het eerst sedert heel lang is VC Sneek haar leidende positie kwijt.

In Apeldoorn was er een vijfsetter nodig om de wedstrijd tussen Coolen Alterno en Sneek te beslissen. De 14-25 in de tweede set was erg duidelijk, in de overige sets kon de verliezende ploeg steeds over de twintig puntengrens gaan. Het werd 25-21 in de eerste (1-0) en na de 25-22 voor de 2-1 stand kon Sneek middels 23-25 de tiebreak veilig stellen en hadden beide teams in ieder geval één puntje binnen. Dat werden er twee voor Alterno na de 15-13, de 102 om 106 totaal score in het voordeel van Sneek veranderde daar niets aan.

Er werd door drie dames een indrukwekkende blokkeer prestatie geleverd. Juliet Lohuis, Heleen Hesselink (beide Alterno) en Carlijn Ghijssen-Jans (Sneek) kregen alle drie 6 blokpunten op naam. Kathy Bonsen werd topscorer van de partij, zij scoorde 16 keer, inclusief 4 aces.

Sliedrecht Sport behaalde een 3-1 zege tegen Regio Zwolle Volleybal. De gasten misten de tiebreak nipt, de 27-25 in de vierde set betekende drie punten voor de thuisploeg in plaats van verlengen.  Daarvoor had Zwolle het Sliedrecht in de tweede set ook al knap lastig gemaakt. Die wonnen ze met 23-25. De andere twee waren met 25-21 en 25-19 voor de ploeg van Matt van Wezel.

Angelique Vergeer en Lynn Thijssen scoorden elk 16 keer voor Sliedrecht. Lynn Thijssen zette een dicht blok boven het net, dat leverde Sliedrecht 8 blokpunten van haar op. Topscorer van de wedstrijd werd Carlijn Oosterlaken. Inclusief vier aces wist ze 19 punten voor Zwolle te laten noteren.

De bekerrevanche in Ootmarsum tussen Set – Up en Eurosped bleef niet alleen bij het voornemen om revanche te nemen, maar werd ook echt uitgevoerd. Twee sets liet Set-Up het nog heel spannend worden, ondanks dat ze tijdens de set ruim aan de leiding gingen. In de eerste kon Eurosped een 17-12 achterstand goedmaken. Vanaf 20-20 ging  het om de belangrijke punten, waarvan Set-Up er zeven scoorde en Eurosped vijf. In de tweede set werd het nog bijna spannend. De 21-14 veranderde in 21-19, onder andere drie Almelose kadootjes hielpen Set-Up aan een 25-19 zege.

In de derde set was het na 9-3 bij 13-13 weer gelijk en kon Eurosped bij 16-18 een mogelijk beslissend gaatje slaan. Dat werd echter omgezet in een 22-19 voorsprong voor de ploeg van Brahim Abchir. De 23-23 werd bij 24-25 setpoint voor Eurosped. Het matchpoint op 27-26 werd met een scorende driemeter aanval verzilverd.

Ilse Oude Luttikhuis werd met 18 punten (inclusief 3 aces en 3 blokpunten) topscorer van de partij. Bij Eurosped werd Judith Kamphuis de meest scorende speelster. Ze maakte er 16, inclusief 4 blokpunten.