Sliedrecht nu bovenaan in Topdivisie (m)

VoV, 15-10-2017. 8:04 uur.  Sliedrecht Sport heeft zich na de rechtstreekse confrontatie met koploper AH van Mierlo Reflex aan kop van de Topdivisie genesteld. Die positie moet qua aantal punten nog gedeeld worden met Kenders Bouw DIO, dat er in de late uurtjes met de winst in Hengelo vandoor ging. Compaen heeft het eerste puntje van het seizoen ook binnen.

Sliedrecht Sport stuurde Reflex met een 3-0 nederlaag naar huis. Voor de bezoekers was er met 25-20, 25-15 en 25-21 niet veel eer te behalen in de Basis. DIO Bedum haalde in de vierde set met 9-25 setwinst hard uit naar Webton. Daarvoor waren de verschillen kleiner maar de 21-25 en 22-25 in de eerste en derde set waren ruim voldoende voor de DIO winst. Webton kon via 25-18 in de tweede set de stand nog gelijk trekken, maar verder kwamen ze ook niet.

Compaen had het eerste competitiepuntje na de derde set binnen. Daar zorgden de 25-23, 13-25 en 25-21 setstanden voor. Meer zat er tegen CAS-CRM / ZVH ook niet in. De gasten maakten gelijk (20-25) en gingen er in een spannende vijfde set met 16-18 voorbij.

Een vijfde set was er ook bij De Witte Olhaco vs Pelster / Cito en MKB Accountants / VCV vs VoCASA.  Olhaco en VoCASA wonnen die met minimaal verschil.

In Hoogeveen deelden beide teams een tik uit in de eerste twee sets. Olhaco met 25-16, daarna Cito met 19-25.  De 22-25 voor Cito gaf hen de beste uitgangspositie voor wedstrijdwinst, maar de dreun van 25-11 moet daarna hard zijn aangekomen, want ook de vijfde set ging naar de thuisploeg. Met 15-11.

VoCASA kon in Veenendaal via 26-28 in de vierde set een beslissende vijfde afdwingen. Daarvoor had VCV met 25-20, 18-25 en 25-22 een 2-1 voorsprong in sets genomen. Ook de vijfde doorgang was net als die daarvoor spannend. Uiteindelijk trok VoCASA met 16-18 aan het langste eind.

HLB van Daal / DS bezorgde thuisploeg Volley Tilburg een dikke domper door met een 1-3 zege naar huis te gaan. Het ging al vlot de verkeerde kant op voor de thuisploeg, die via 21-25 en 23-25 met 0-2 achter kwam. De 25-16 hield de hoop op een positief eindresultaat in leven, echter lieten de bezoekers die met 16-25 als een zeepbel uit elkaar spatten.

Sliedrecht Sport en DIO Bedum gaan met  9 punten uit 4 wedstrijden aan de leiding.  Dan volgen vier teams die één puntje minder hebben, te weten Reflex, Olhaco, HLB van Daal en VoCASA. Weer één puntje minder heeft CAS-CRM / ZVH, dat daarmee op de zevende plaats staat. In de stand volgen dan VCV en Webton met 4-4. Cito en Volley Tilburg hebben 3 punten en Compaen sluit de rij met 1 punt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Sliedrecht Sport.