Sliedrecht Sport en Set-Up ’65 aan kop

SUvsDynamoIn Sneek was het een driedubbele Super Saturday voor wat het aanbod aan wedstrijden betrof. De dames 1, 2 en 3 speelden thuis. Tegen koplopers of de nummers twee of de ranglijst. Helaas voor Sneek was het wat uitslagen betreft niet al te super. Alle drie teams verloren, hun dames 1 team kon de bekerstunt van vorige week en de uitslag van de thuiswedstrijd in de reguliere competitie niet herhalen. Het bezoekende Sliedrecht pakte na een 2-1 achterstand (16-25, 30-28, 25-20) de vierde set met 21-25 en de tiebreak met 14-16 en vertrok ook weer als koploper uit Sneek.

Esther van Berkel (Sliedrecht) werd met 22 punten topscorer. Marrit Jasper (Sneek) kwam tot 19 scores. Er werd sterk geblokkeerd door Rianne Lantinga (6 punten) en Lynn Thijssen ( 4 punten) van Sliedrecht. Monique Volkers (Sneek) lukten 5 kill blocks. Roos van Wijnen maakte 5 aces voor Sneek.

Eurosped leed in Almelo de tweede nederlaag in de play – offs. En het was ook de tweede keer dat er in een kort tijdsbestek van Peelpush werd verloren. Vorige week in de halve finale bij de Final Four in Zwolle, nu in de play – offs. In de eerste set bleef de spanning er tot de laatste punten inzitten (23-25), Peelpush kwam via 20-25 op 0-2, waarna Eurosped iets terug kon doen (25-18). Daarna was het verschil groot. Peelpush kon na de 15-25 de wedstrijdoutfit voor het carnavalstenue verruilen en aan de polonaise richting het Zuiden beginnen.

Jeanine Stoeten maakte 19 punten en werd daarmee topscorer. Antoinette Posthuma (Eurosped) en Lieke Clerkx (Peelpush) werden met 16 punten tweede. Petri Monsewije (Peelpush) had 6 kill blocks, Suzanne Cartigny 5 en Jeanine Stoeten lukte het 4 keer om blokkerend te scoren. De hogere foutenlast was in het nadeel van Eurosped.

Alterno  boekte een 3-1 zege op VC Weert. Angelique Vergeer en Martine Kuijpers hadden bij Weert met tezamen 42 punten een heel groot aandeel in de totaal score, als je in aanmerking neemt dat Alterno van de 85 punten er ook nog 23 voor haar rekening nam. In de tweede set ging Alterno er met 14-25 hard af, de overige sets werden met 25-18, 25-20 en 25-22 in Apeldoorns voordeel beslist. Celeste Plak kwam tot 14 punten voor Alterno. Op de scorende onderdelen deed Weert het niet slechter dan Alterno (blok 7/7, aanval 45/48, aces 5/7), maar hun foutenlast was te hoog (23 / 32) om dat voordeel te verzilveren.

Stand in de play off poule is na 2 wedstrijden: Sliedrecht Sport 10 punten. Alterno 9, Sneek 6, Peelpush 5, Eurosped 3 en Irmato VC Weert 0.

In de play – off poule, de poule des doods, behaalde Springendal Set-Up met hangen en wurgen een 3-2 zege over SV Dynamo. Ze wisten een 1-2 achterstand (22-25, 25-19, 20-25) in de vierde set via de tussenstanden 13-3 en 21-13 met 25-17 gelijk te trekken. Na 10-6 in de vijfde set serveerde Carmen Oude Luttikhuis de wedstrijd uit (15-6).

Set-Up ’65 heeft na één wedstrijd 4 punten , SV Dynamo ook, maar speelde al 2 wedstrijden en Lycurgus staat op één uit één. Inclusief de startbonus voor alle teams.