Sneek herovert koppositie op Sliedrecht

SneekCEVcup2015

VC Sneek heeft gisteravond in een rechtstreekse confrontatie in eigen huis de woensdag aan Sliedrecht Sport kwijtgeraakte koppositie in de Kampioenspoule terug veroverd. De ploeg van Petra Groenland was met 3-1 de sterkste. De eerste set moesten de Friezinnen nog verloren geven, maar daarna waren ze drie keer winnend. Bij Sneek werd Anniek Siebring met 18 punten topscorer, haar teamgenoten Carlijn Ghijssen – Jans en Monique Volkers hadden blokkerend 5 en 4 keer succes. Bij Sliedrecht werd Celia Diemkoudre met 12 treffers de vaakst scorende speelster, verder kregen een drietal ploeggenotes van haar er 11 achter de naam.  Te weten Marlies Westendorp, Lynn Thijssen en Angelique Vergeer.

De eerste set ging met 20-25 naar de gasten uit Sliedrecht. De 12-10 tussenstand bogen ze om naar een 12-14 voorsprong, waarna ze via 13-17 en 15-21 de set pakten. Na de 14-14 in de tweede set ging het initiatief naar Sneek. Ze liepen uit naar 16-14 en hadden bij 20-18 nog twee punten verschil staan. In de finale moest Sliedrecht afhaken. Het werd 25-19.

In de derde set ging Sneek in het middendeel met 15-11 aan de leiding, bij 16-16 deed Sliedrecht weer mee voor de winst. Ze kwamen nog met 16-17 en 19-20 voor, waarna de thuisploeg in de finale opnieuw de beslissende tik uitdeelde. De twee punten van 22-20 werden niet meer prijsgegeven. Setstand 25-23. Sliedrecht moest nu wel, om er nog een tiebreak en een kans op winst uit te slepen.

Maar opnieuw nam de thuisploeg in het middendeel afstand (11-10 naar 15-11) en liet zich deze keer niet meer in de problemen brengen. Via 19-14 en 23-16 werd met 25-18 gewonnen.

Bijna traditiegetrouw kon Regio Zwolle Volleybal haar tegenstander setverlies met twee punten verschil toebrengen. Immers ook in de voorgaande twee wedstrijden tegen VC Sneek en Sliedrecht Sport was de ploeg van Henriëtte ter Steege twee keer nipt de meerdere. In de derde set tegen Springendal Set-Up ’65 waren ze met 26-24 het eerst aan de finish, daarvoor hadden ze met 18-25 en 15-25 ruim verloren.

Set-Up kon de 1-2 in sets daarna via 20-25 in wedstrijdwinst veranderen. Bij 15-21 was er al een ruim verschil, dat de ploeg van Brahim Abchir wist vast te houden. Set-Up had het vooral blokkerend teambreed goed voor elkaar.  Jiska Kamphuis, Loes Engers-Hollink, Ilse Oude Luttikhuis en Ilse Kamphuis scoorden elk 3 blokpunten. Totaal kwam Set-Up op 13, daar kon Zwolle er 7 tegenover zetten. Ilse Oude Luttikhuis werd met 18 punten topscorer. Bij Zwolle ging die titel naar Ilse Veldman met 12 punten, inclusief 3 blokpunten.

Vandaag wordt nog gespeeld Eurosped vs Coolen – Alterno. In de IISPA, vanmiddag om 15:30 uur. De voorlopige stand is: VC Sneek 12 punten, Set-Up 11, Sliedrecht Sport 10, Alterno 5, Eurosped 1 en Regio Zwolle Volleybal 0.