Spaarnestad laat zich de kaas niet etc….

SpaarnestadH1

VoV, 18-12-2016. 11:36 uur. Afgelopen zaterdag was de niet-zo-derby wedstrijd van het seizoen, Spaarnestad tegen Prima Donna Kaas Huizen. Timo Visser en Erik ten Asbroek waren geen onbekenden met dit team en bij de voorbespreking bleek dat zij er wel kaas van gegeten hadden. De inside informatie bleek te gaan over linkshandige diagonalen, lange middens en ervaren buitenaanvallers. De mannen waren gebrand en wisten dat, net als de niet-zo-derby tegen US, inzet de belangrijkste factor moest zijn.

Bij het inslaan bleek dat de heren van PDKaas Huizen een flinke aanval hadden, of hij ging via de netrand, of hij ging er net overheen en landde ergens met een hoge boog in de tribune. Een imponerend aanzicht, maar Assendelft grapte al tegen Arzbach “Jezus, die kan jij zelf blokkeren”. De mannen hadden er kaas aan en besloten vooral hun eigen spel te spelen.

De eerste set bleek voor PDKaas een verassing, Visser mocht als rivaal beginnen en zou deze set hetgeen brengen wat er nodig bleek te zijn, inzet. Het verrassingseffect bleek net als tegen Zaanstad een sterk wapen, met 25-17 was het bijna een walkover te noemen. De Haarlemse heren stonden stabiel te passen en krachtige aanvallen werden afgewisseld met een geniepig prikballetje van Visser. PDKaas Huizen was hier niet klaar voor en sloeg de gehele set geen deuk in een pakje smeerkaas.

Net als de vorige wedstrijd gaven George en Cramer aan dat dit het punt was om scherp te blijven. “Zo scherp als een Frans kaasje” gaf Cramer aan, de mannen wisten wat ze te doen stond en kwamen met kabaal het veld in. De mannen van PDKaas Huizen wisten echter wat Spaarnestad te wachten stond, het befaamde kaasdipje! (Niet de kaasdip van http://www.lekkerensimpel.com/kaasdip/ , maar de kaasdip na de euforie van winnen van PDKaas Huizen).

Het kaasdipje sloeg in en de Haarlemse heren speelde dezelfde set als hiervoor na, echter twee verschillen: De servicefouten waren zo aanwezig als het voorspelde Franse kaasje en de servicepass was als een goede brie met witte wijn, net niet. Met 20-25 wisten de kaaskoppen de set naar zich toe te slepen.

De derde set bleek niet heel anders, sterk spel bij de jonge mannen van PDKaas Huizen. Weinig lichtpuntjes deze set, hierbij moet wel vernoemd worden dat Van Viersen een memorabele doortikbal gespeeld heeft die vanaf nu altijd gevolgd wordt door een ‘dab’ ( https://www.youtube.com/watch?v=GRpJk1uERKA ). Deze set ging met 21-25 ook naar kaaseters. Maar zoals in andere delen van het land gezegd wordt, “vür terdievel ‘n kaas aoënstaeke”. Je moet de verkeerde persoon geen pluim geven!

In de voor PDKaas Huizen laatste set bleken de Haarlemse heren een snuifje genomen te hebben van het sterk geurende Franse kaasje. De smeerkaas waar in de eerste set geen deukje in geslagen werd, werd door Spaarnestad uitgepakt en uitgesmeerd over twee sets. Met een volledige counteraanval van Ten Asbroek die zijn rivalen een kaasje van eigen makelij liet proeven sloegen de heren zich terug. Vos die inmiddels compleet in de wedstrijd zat sloeg bal na bal, alles wat hij aanraakte veranderde in… u denkt Kaas, maar nee, GOUD! Met 25-21 bleek Spaarnestad heel wat kaas te verzamelen voor in de laatste set.

De laatste set was er een voor in de boeken, de kookboeken. Er werd een heerlijk kaas fonduetje gemaakt door Haarlem. Er kon eigenlijk weinig mis gaan, iedereen zat in de wedstrijd, inclusief diagonaal Wilco van PDKaas Huizen, de man die eigenlijk de gehele wedstrijd scoorde aan de Kaaskant. Visser zorgde voor de Gruyere kaas, met een direct punt uit zijn wissel voor de service. Ten Asbroek stal de Emmentaler van Wilco door zijn service OP de diagonaal te richten, Wilco ving de bal braaf af om daarna te realiseren dat dit niet mocht.

Arzbach stal de maizena en de witte wijn van Wilco met een blokkering ter hoogte van een plakje Goudse kaas. De fondue was klaar en met 15-13 konden de heren aan tafel! De kopkaas die de mannen van de Kaas mee brachten werd achterwege gelaten en de overwinning kwam eindelijk weer naar Haarlem! Van Leen deed nog een poging tot een grap over kaas, maar hij sloeg de kaasplank volledig mis. Fijne winterstop, met als vraag van de week: Wat is uw lievelingskaasje?

gh @ VoV, verslag van Tijmen Arzbach, Spaarnestad heren 1.