Spannende vijfsetter prooi voor Peelpush

1617PeelpushH1

VoV, 17-10-2016. 13:15 uur. Afgelopen weekend was het voor Peelpush weer eens tijd om opnieuw af te reizen naar het zuiden van het land. Dit keer stond de derby tegen Voerendaal op de planning. Een wedstrijd waar meer op het spel stond dan de punten alleen aangezien beide teams elkaar erg goed kennen. Het ging dus niet alleen om de punten voor de ranglijst, maar ook ging het om een flinke mentale pot. Voerendaal zou namelijk gebrand zijn om te winnen in eigen huis, maar Peelpush wilde dit natuurlijk voorkomen en de winst zelf mee  nemen. Achteraf bleek dit een van de spannendste wedstrijden van het seizoen op te leveren met een positief eindresultaat voor het Meijelse team.

Aangekomen in ”de hel van Voerendaal” begonnen de mannen aan de warming up. Het was fris in de hal, dus moest er goed warm gespeeld worden om zo scherp mogelijk aan de wedstrijd te beginnen. Na deze warming up floot de scheids op zijn fluitje en gaf hiermee het startsignaal voor de derby van Limburg.

De eerste set werd er door beide teams even fel gestart. Het ging dan ook lang gelijk op tot dat Voerendaal het wapenoffensief vanaf de servicelijn open trok. Dit sloeg een gat in de passing van Meijel en zorgde voor een voorsprong voor VCV. Deze voorsprong hielden zij vast en Peelpush kon hier dus niet meer bovenop komen. 25-21 in het voordeel van VCV.

Set 2 moest dus nog feller aan de kant van Peelpush, en met een hogere servicedruk dan in de voorgaande set (en vooral weinig fouten aan Meijelse kant) werd Voerendaal het vuur aan de schenen gelegd. Peelpush liep gedurende de set steeds verder weg en kwam uiteindelijk op een stand boven de twintig waarbij ze lieten zien dat ze wel degelijk naar het zuiden waren gekomen om te winnen. Deze set werd dan ook in het voordeel beslist van Peelpush; 20-25!

Set nummer 3 werd een set voor in de derbyboeken. Voerendaal had Peelpush namelijk aan het begin vooral onder druk, maar Peelpush toonde een flinke veerkracht toen het een achterstand van 21-16 om toverde naar een stand van 23-23. De mannen uit Meijel hadden het vuur in de ogen staan, maar dit gold ook voor het Voerendaalse equipe. Ditzelfde vuur zorgde voor vonken en vuurwerk in deze set, en de matchpoints gingen over en weer. Er leek geen eind aan te komen en pas op een stand van 29-30 scoorde de Meijelse hoofdmacht het beslissende punt. 29-31 winst en een 1-2 voorsprong voor Peelpush!

De vierde set begon Peelpush sterk, maar wist Voerendaal via een aantal spectaculaire aanvallen de achtervolging vol te houden. Het spel was zo fel als dat voorspeld was, en beide partijen vlogen er vol vechtlust, kracht en vooral ook veel emotie op. Weer resulteerde dit in een spannende eindstand, want het 25e punt werd opnieuw ingehaald. Dit keer was het jammer genoeg voor Peelpush Voerendaal dat aan het langste eind trok, want na twee  matchpoints voor Peelpush moest het Meijelse team zijn meerdere erkennen in deze set aan het team uit Voerendaal. 27-25, dus een 2-2 stand.

Deze gelijke stand in sets betekende dat er een 5e set aan kwam. Dit was natuurlijk een zeer mooie kans voor Peelpush om zich te herpakken en de set toch nog binnen te halen, maar Voerendaal bleek daar precies zo over te denken. Beide partijen vlogen er weer vol goede moed in en bij een stand van 8-7 in het voordeel van Voerendaal wisselden de partijen van kant. De punten vlogen opnieuw over en weer en beide partijen kwamen op voorsprong in de tweede helft van deze set. Blijkbaar dachten de twee Limburgse teams dat de 5e set ook tot de vijfentwintig ging, want keer op keer werd het team dat op matchpoint stond afgetroefd en stond het weer gelijk. Dit ging uiteindelijk door tot een stand van 20-21 in het voordeel van Peelpush.

Het laatste punt was getekend door emotie en vooral vechtlust, want de laatste aanval van de wedstrijd werd met volle kracht uit geslagen door VCV. Dit wilde zeggen dat de 2,5 uur durende wedstrijd tot een einde was gekomen en dat Peelpush nog steeds ongeslagen is in de eerste divisie A! 20-22 in de vijfde set was natuurlijk reden voor een enorme ontploffing aan blijdschap en emoties aan Meijelse kant!

De 2-3 winst tegen een team waar van tevoren al een spannende wedstrijd tegen werd voorspeld. Een team met veel bekende gezichten en een zeer gelijkwaardig niveau. Peelpush H1 staat op dit moment op plek nummer 1 en zal deze plek minstens tot na de herfstvakantie vast houden wat wil zeggen dat Peelpush Herbstmeister is van het seizoen 2016-2017!

Komende week zaterdag word er niet gespeeld door het vaandelteam van Peelpush, maar de week erna komt AVV/Keistad op bezoek in Meijel. Be there!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Rikus Leenders, Peelpush heren 1. Foto Wim Simons.

P.s.: Aanstaande vrijdag viert H1 de goede start van het seizoen met hun eigen ”I <3 Heren 1 Oktoberfest!”. Natuurlijk hopen wij dit met jullie te doen, dus voel je welkom in het Rabo Sportcafé op 21 oktober vanaf 21:00 uur! ”Een voor allen, allen voor een!”