Stand van zaken voor slotdag WK clubteams

Tandara

VoV, 13-05-2017. 14:30 uur. Om de verslaggeving van het WK voor clubteams tot nu volledig te maken ontbreekt nog de uitslag van de wedstrijd tussen Osasko en Hisamitsu, waarvan de winnaar in de finale van de verliezersronde moet aantreden tegen Dinamo Moskou. Met als inzet de vijfde plaats van het toernooi.

Osasko won de eerste set met 25-20, nam in de tweede een ruime 16-11 voorsprong, maar moest bij 18-16 de time out in omdat het even niet meer zo gesmeerd liep. De set eindigde met een 25-21 zege voor de Zuid Amerikaanse dames. In de derde veranderde Osasko een 1-3 achterstand in een 6-3 voorsprong, die bij 16-10 al zes punten bedroeg. Toen Hisamitsu aan het inhalen ging (van 21-14 naar 23-21) leek het nog even spannend te worden. maar dat leek alleen maar zo. Met 25-21 pakte Osasko het ticket voor de match tegen Dinamo Moskou. Tandara, foto, werd topscorer met 19 punten.

Tot en met de halve finales was Tijana Boskovic de meest succesvolle speelsters. Ze eindigde als eerste bij de aanvalsters (57 punten), bij de serve (9 aces) en als topscoorster (totaal 72 punten). Maja Poljak maakte de meeste blokpunten (24), de beste ‘digger’ werd Anna Malova (Dinamo Moskou) en de beste ‘reciever’ Silvija Popovic van Voléro. Het klassement van de setters werd na poule- en halve finale wedstrijden geleid door Kaname (NEC Red Rockets). Ongetwijfeld komt er morgen een ‘Dream Team’ waarin we wellicht een aantal van deze namen terugzien.

Morgen,  op de laatste dag van het toernooi, worden de acht plaatsen definitief vergeven. De wedstrijden na poulefase en halve finales daarvoor zijn:

Voor plek 7: Hisamitsu Springs Saga vs NEC Red Rockets.

Voor plek 5: Dinamo Moskou vs Osasko Voleibol Clube

Voor plek 3: Voléro Zürich vs Eczacibasi Vitra Istanbul

Voor plek 1: VakifBank Istanbul vs Rexona Sesc Rio.

Natuurlijk berichten we even hoe het allemaal afloopt.