Sterk collectief US D1 boekt zege in Assen.

VoV, 10-10-2024. 11:30 uur. US Amsterdam begon afgelopen weekend in Assen tegen Sudosa-Desto D2 met in de basisopstelling Fleur, Sophie, Sanne, Franka, Nienke, Donna en Marcha

Vol energie begonnen we de wedstrijd. Dankzij goede servedruk wisten we een aantal mooie rally’s te spelen, maar uiteindelijk trok Assen aan het langste eind in de eerste set. Sudosa had Sophie als serve target, maar dat was niet zo slim. Sophie stond als een huis en leverde perfecte passes, waardoor Fleur veel over het midden kon spelen. Ondanks een geweldige aanval van Donna konden we aanvallend helaas niet goed doorbreken in de middenfase. Saskia kwam in voor Franka om nieuwe energie te brengen, maar door een aantal eigen fouten verloren we de set nipt met 25-23.

In de tweede set waren we vastberaden om het tij te keren. Ondanks een dieselstart waarbij we met 4-0 achter kwamen, herpakten we ons snel. Dankzij een sterke servedruk konden we een voorsprong pakken en gaven die niet meer uit handen. We wonnen de tweede set overtuigend met 21-25.

Met de winst in zicht gingen we vol vertrouwen de derde set in. We begonnen sterk en wisten Sudosa goed bij te houden. Toch slopen er kleine foutjes in ons spel, en Sudosa begon beter te draaien. Maar op de cruciale momenten kwamen we terug. Dit keer van een 22-17 achterstand. Dankzij scherp spel aan het net en een sterke serve van Saskia wonnen we alsnog de derde set met 22-25.

Set vier was helaas een ander verhaal. Onze dieselmotor sloeg opnieuw aan en Sudosa nam meteen de overhand. De servicedruk nam af en Sudosa speelde sterker dan wij. Resultaat: 25-18 voor Sudosa.

Met 2-2 op het scorebord was alles nog mogelijk in de vijfde set. We begonnen opnieuw met een achterstand, maar zoals we de hele wedstrijd al hadden laten zien: we geven niet op! Fleur haar serve was on fire en Heijting scoorde keer op keer. Uiteindelijk pakten we de beslissende set en wonnen met 2-3 in Assen!

Dit was onze eerste overwinning, mede dankzij de fantastische support van de bank en team blessa. Jullie waren fantastisch! We hebben echt samen gewonnen en dat voelt fantastisch! Wat nog belangrijker is, is dat we blijven groeien en iedere week beter worden. De volgende keer staan we nog scherper op het veld.

Tot de 19e! Dan spelen we eindelijk op een volle thuisdag in onze eigen Amstelcampus. Kom ons aanmoedigen!

gh @ VoV, geschreven door Saskia Bos, Sport Pride US D1. Foto Jan van den Noort.