Strijdend VCN wordt niet beloond

VoV, 02-04-2023. 7:00 uur. De heren van VCN hebben zichzelf vandaag bij Prima Donna Kaas in Huizen niet weten te belonen. De mannen van coach Van Hal kwamen in zowel set twee als drie uit de startblokken met een flinke voorsprong, maar het was toch de thuisploeg die er met de punten vandoor ging. 3-0 (25-21, 25-23, 25-22)

Set 1 weten de teams elkaar goed bij te houden en blijven de punten dicht bij elkaar. Vanaf 20-20 is het echter PDK dat de leiding neemt en doorstoomt naar de 25.

In set 2 lijkt er niets over van het PDK van de laatste vijf punten. VCN scoort het een na het andere punt met het grootste gemak en staat al snel op 0-6 voorsprong. De thuisploeg sprokkelt steeds meer puntjes bij elkaar en komt op 8-8 weer op gelijke hoogte. Vanaf dat moment gaat het weer gelijk op. PDK weet echter boven de 20 nét iets meer gas te geven en maakt het op 25-23 af.

Ook in set drie is het weer VCN dat de voorsprong pakt. PDK lijkt nog even op te krabbelen, maar VCN pakt door. Op de stand van 5-10 maakt een serviceserie van de thuisploeg een eind aan de grote voorsprong van VCN en gaat de stand weer gelijk op. De teams weten het tot 22-22 spannend te houden, maar PDK sleept al snel toch ook de laatste drie punten binnen en laat VCN zonder punten achter.

Komend weekend heeft VCN rust om Paaseieren te zoeken. Op 15 april staat dan de allerlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Voor VCN is dit ook meteen de laatste wedstrijd in de eredivisie. Het seizoen wordt echter met een ware kraker afgesloten: de derby tegen RECO ZVH staat namelijk op het programma. Een wedstrijd die bekendstaat als een ware kraker, wordt deze laatste dat ook? Er is maar één manier om erachter te komen.

Kom op 15 april a.s. om 20:30 uur naar Sporthal Oostgaarde!