Stunt Spaarnestad bij Volley Tilburg

logobal

In de eerste divisie B bij de dames boekte Spaarnestad een verrassende 1-3 zege bij Volley Tilburg, dat tot gisteren de tweede plaatst op de ranglijst bezette. Spaarnestad stond zevende. De gasten pakten in de eerste set meteen stevig door en wonnen met 16-25. Tilburg wist de tweede met 25-21 voor zich te beslissen, maar werd middels 22-25 meteen van repliek gediend door de bezoekers. De wedstrijd werd afgesloten zoals ze begonnen was, met 16-25 winst voor Spaarnestad.

Toen het jeugdige Peelpush II de eerste set met 24-26 gewonnen had moeten geven, kon het in de sets erna Hyundai Peter Janssen Stravoc niet meer bijhouden. Met ruim verschil bleven de gasten drie sets de baas in Meijel. De 18-25, 16-25 en 14-25 betekenden een dikke 0-4 nederlaag voor de thuisploeg.

Ook Inter Rijswijk leed een dikke nederlaag. Hun scores bij Gabberted.com VCN kwamen niet verder dan 15, 15, 18 en 17 punten, toen de thuisploeg al bij de eindstreep was. De vijfpunter was belangrijk voor VCN, daarmee lopen ze één puntje in op koploper VC Weert en gaan ze Volley Tilburg op de ranglijst voorbij.

Koploper Prisma Worx VC Weert had het in de tweede en derde set moeilijk met Eetcafé ’t Centrum Thor. De tweede werd nipt met 25-23 gewonnen, in de derde liepen ze tegen een 21-25 nederlaag aan. De overmacht in de eerste (25-16) en de vierde (25-12) was groot en maakten er een 3-1 zege van.

Weert staat nu op 15-61, VCN heeft er 15-56 en Tilburg 16-55. Na plek zeven (Thor, 15-36) zit een puntenkloof naar plek acht. Vanaf die plaats is de stand Rijswijk 14-22, Peelpush II 15-20, Energo 14-19 en Meerkerk 16-19.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto jan van den Noort.