Stunt ter Maat en Dossett vs Roeselare

IMG_2457 (Kopie)

VDK Gent, met Wouter ter Maat in de hoofdrol, zorgde afgelopen zaterdag in de Belgische Ethias League voor een regelrechte stunt door landskampioen en bekerwinnaar Knack Roeselare met 3-1 te verslaan. Door deze zege is Gent zo goed als zeker van de deelname aan de play – offs. Roeselare, zonder Joppe Paulides, wist de eerste set nog te winnen (22-25) maar kon daarna Wouter ter Maat niet van het scoren afstoppen. Hij nam totaal 32 punten voor zijn rekening, Naast de 25 aanvallende (50% scoringspercentage) maakte hij ook nog 4 blokpunten en 3 aces. De sets werden met 25-23, 25-21 en 25-20 gewonnen. Fabian Dossett droeg 9 punten, inclusief 4 blokpunten, aan deze overwinning bij.

Voor een korte video samenvatting door AVS met enkele hoogtepunten klik op onderstaande link

Prefaxis Menen verloor thuis via de tiebreak van Topvolley Antwerpen. Na 26-24 en 25-23 konden de gasten met 17-25 en 18-25 een verlenging afdwingen, die ze met 13-15 wonnen. Tim Smit scoorde 8 keer.

Asse Lennik had in de derde set moeite met hekkensluiter Zoersel. Die werd met 25-23 gewonnen, daarvoor werd het 25-21 en 25-14. Robin Overbeeke maakte 21 punten, inclusief 4 aces, Robbert Andringa had in 2 sets een invalbeurt. Hij scoorde 1 keer. Dirk Sparidans had een foutloos optreden op de opslagen van de tegenpartij.

Leuven won verder met 3-1 van Guibertin, 7 punten door Hans Goverde,  en Noliko Maaseik pakte een 0-3 (18, 16, 19) zege bij Waremme. Rob Bontje scoorde 1 keer, Jelte Maan kwam tot 13 punten, Gijs Jorna speelde niet.

De stand in België: Asse Lennik 43, Roeselare 37, Maaseik 33, Antwerpen 31, Menen 31 en Gent 21. Allemaal uit 15 wedstrijden. Dan volgen Leuven 13, Guibertin 10, Waremme 5 en Zoersel 4. Guibertin en Waremme speelden al 16 wedstrijden.