Sudosa-Desto D2 blijft op podium in Topdivisie A

VoV, 15-11-2023. 5:12 uur. Om 13:30 uur stond de wedstrijd tegen Rivo Rijssen op het programma. Op de ranglijst staat Sudosa op plek 3 en Rivo staat op plek 5. De meiden van Rivo waren gebrand om van ons te winnen maar wij ook van hen, dus het beloofde een spannende strijd te worden.

Rivo begon aan serve. Aanvallend was Rivo eerder op stoom. Zij hadden een voorsprong te pakken van 5-9. Met een sterke middenaanval van onze Femke en goede servedruk terug van 8-12 naar 12-13. Uiteindelijk liep Rivo uit door niet scherp zijn aan de kant van Assen. De set kon niet binnengehaald worden en eindigde met 18-25.

In de tweede set begon Rivo weer sterk, aanvallend werd er langs onze blokkering gespeeld. Maar door terug te vechten konden we het grote verschil in de stand omzetten naar een voorsprong van 14-10. Rivo liet dat niet zomaar gebeuren, waardoor het ineens 20-20 gelijk stond. Wij werden op scherp gezet in de time-out en deden er alles aan om deze set binnen te halen. Daarna werd het toch een gelijke stand van 25-25. Rivo had al twee setpoints kunnen pakken maar die lieten ze liggen. Wij pakten wel in een keer het setpoint en sloot de set winnend af met 27-25.

Door naar de derde set. Wij begonnen direct met drie sterke blocks. Zo werd de druk in de serve opgevoerd en door meer activiteit in ons achterveld maakten we het Rivo lastig, waardoor ze achter kwamen met 19-11. Wij namen het voortouw en speelden netjes en overtuigend verder. Hierdoor wonnen we deze set met 25-13.

Gefocust en gedreven begonnen we aan de vierde set. We wilden er alles aan doen om ook deze set te pakken. Helaas raakten we al snel op een achterstand van 7-10.  Wij werden wat tam en kregen geen grip meer op het spel van Rivo. Toch kwamen wij gelijk bij 22 -22. Door wissel aan de kant van ons werd het nog 24-24 gelijk. Dit was niet genoeg en de set was klaar bij 25-27.

2 -2, we zijn inderdaad aan elkaar gewaagd! In de vijfde set hebben wij duidelijk kunnen laten zien dat wij vandaag de betere zijn. Wij wonnen de vijfde set met 15-8. Hiermee blijven wij boven hen staan, op een derde plek in de Topdivisie competitie dames A.

Volgende week spelen wij een uitwedstrijd in Denekamp tegen TiMaX/DeVoKo DS1. Zien wij jullie daar om 16:30 uur?

gh @ VoV, verslag door Eline Geerts, De Berenkuil Sudosa-Desto Dames2. Foto Jan van den Noort.