Sudosa-Desto D2 houdt alle punten in Assen

VoV, 25-09-2023. 5:42 uur. Zaterdag 23 september was het eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. We namen het op tegen US- dames2 uit Amsterdam in onze eigen sporthal Olympus in Assen. Om 13:30 klonk het eerste fluitsignaal en mochten we los. We startten de wedstrijd met Fleur van der Zee, Lieke Streutker, Rianne Vogt, Susan Otten, Ellen Jansen, Suzanne Benninga en Aimée Hamming.

De eerste set begon wat moeizaam, het voelde wat chaotisch in het veld en daardoor werden er eigen fouten gemaakt, we liepen daardoor tegen een achterstand aan. Later in de set kwamen we beter in de flow en begonnen we terug te komen in de set. Helaas was het niet genoeg om de achterstand in te halen en verloren we de eerste set met 21-25.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling en gingen we met frisse moed in. Deze set verliep erg goed, de blokkering stond op de juiste plek en we hadden de druk aan de andere kant opgevoerd met onze service. Met goede ondersteuning van ons zangkoor aan de kant en een super service reeks van Ellen wisten we de tweede set met mooie cijfers naar ons toe te trekken en wonnen we met 25-12.

Ook de derde set wisten we de druk aan de andere kant te houden en ook deze set wonnen we met 25-17. De vierde set begonnen we sterk en met een voorsprong. Op de helft van de set kwamen we even in een dipje terecht en scoorde US wat punten achter elkaar en kwamen zij dichterbij. Na een time-out wisten we onszelf weer uit dit dipje te halen en hadden wij weer de overhand. Wederom door onze service goed te houden en alle ballen van de grond te halen wisten we ook de vierde set te winnen met 25-20 en bleven de punten in Assen met een 3-1 overwinning.

Een goede start van het nieuwe seizoen met een mooie overwinning, de kop is eraf! We nemen dit goede gevoel mee en gaan weer hard trainen om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Zaterdag 30 september reizen we af naar Ootmarsum en spelen we om 19:00 tegen Lammerink Installatiegroep Set Up ‘65 D1

gh @ VoV,  verslag van Lieke Streutker, Sudosa-Desto Dames 2. Foto Erwin Prenger.