Sudosa-Desto schrijft weer 5 punten bij

AlgemeenBalRSZNa een weekend rust mochten de dames van Nijhuis Telecom Sudosa – Desto afgelopen zaterdag aantreden tegen dames van Set-Up ‘65 II, de nummer 9 uit de competitie. Van te voren was eigenlijk wel duidelijk wat onze dames te doen stond: 5 punten in eigen huis houden. Op deze manier konden we ervoor zorgen dat de afstand tot de nummer één, DeVoKo Denekamp, niet groter zou worden. Voor de wedstrijd werden de mini – toppers van Sudosa nog even in het zonnetje gezet. Namens dames 1 en staf nogmaals gefeliciteerd kampioenen!

Vervolgens mochten de dames beginnen aan de wedstrijd. Er werd goed begonnen met een sterke service serie van Magrietha. De passers aan de overkant van het net hadden hier geen antwoord op. Hierdoor kwamen de dames van Sudosa meteen op een grote voorsprong en deze werd niet meer weggegeven. Magrietha verdeelde de set – upjes mooi waardoor Esmee op mid de ballen goed naar de grond kon rammen. De eerste set werd makkelijk en overtuigend gewonnen met 25-10.

De tweede en derde set kwam er iets meer tegenstand van de tegenstander, maar Nijhuis Telecom Sudosa-Desto had hier een prima antwoord op. Alexandra bracht de passjes mooi naar het net. En door goed spel van Magrietha hadden de aanvalsters dikwijls een éénblok (of zelfs nulblok!!) tegenover zich. Marjolijn en Iris wisten hier prima raad mee. Ook Kirsten en Esmee scoorden mooi hun balletjes. Deze twee sets werden dan ook relatief makkelijk gewonnen met 25-18 en 25-17.

Het enige wat de dames nog te doen stond, was om ook het bonuspunt in Assen te houden. Dit zou na de afgelopen drie sets toch weinig problemen moeten opleveren zou je denken? Maar Set-Up liet zien dat ze een krachtige service in huis hadden. Dit in combinatie met wat miscommunicatie aan de kant van Assen resulteerde in een 2-9 achterstand! Na twee time-outs aan de kant van Sudosa, werd op die stand eindelijk de focus herpakt. Na een lange service serie van Anike en goede blokerende acties aan de kant van Sudosa waren onze dames in één keer weer op een voorsprong van 9-10. Hierna kwamen ze niet meer in de problemen en konden ze de set netjes uitspelen. Na een slecht begin, werd ook de laatste set gewonnen, met 25-21! Doel behaald: alle 5 punten in Assen gehouden!

Komend weekend hebben de dames van Sudosa-Desto Nijhuis Telecom 1 weer een weekend vrij. Op 1 maart treden ze aan in Sneek tegen het derde team van VC Sneek. We gaan er alles aan doen om alle punten mee terug te nemen naar Assen!

(Wedstrijdverslag van Anike van Oosterom Nijhuis Telecom Sudosa – Desto. Foto Jan van den Noort)