Sudosa wint in Utrecht, SV Dynamo verliest via tiebreak

VoV, 14-01-2024. 7:38 uur.  Van een drietal wedstrijden op de zaterdagavond leek vooraf de uitslag redelijk voorspelbaar. Activia, Voltena en SV Dynamo, die in het rechter rijtje van de ranglijst staan, gingen op bezoek bij VC Sneek, Apollo 8 en Sliedrecht Sport, drie teams die nog volop in de race zijn voor een Top 4 plaats. En uiteraard in de race willen blijven. Van die laatste drie had Sliedrecht Sport het lastig tegen SV Dynamo, VC Sneek en Apollo 8 boekten zeges zonder setverlies.

Een voor een Top 4 klassering interessant duel was verder VV Utrecht vs. Sudosa-Desto. De ploeg uit Assen bleek in de derde en vierde set over een ijzersterke setfinale te beschikken door van een 17-15 achterstand in de derde set een 18-19 voorsprong te maken en vervolgens door te stomen naar 21-24 en 23-25. In de vierde set maakten ze van 23-21 achter ook een 23-25 zege.

In de eerste twee sets werd het 20-25 en 25-21 en dus stond er aan het eind een 1-3 zege voor de bezoekers op het matchreport, al klopt dat ook weer niet helemaal want daarop stonden maar drie sets vermeld.

VC Sneek vs. Activia werd een 3-0 zege voor de koploper, die alleen in de tweede set na 16-13 en 21-19 nipt kon voorblijven met 25-23. In de andere twee sets was er een 25-16 en 25-18 zege. Bij Sneek waren Rosa Entius en Anniek Siebring met 11 punten de vaakst scorende speelsters, bij Activia waren dat Dani Jozephs en Jill Lamers met ieder 9 punten.

Bij Apollo 8 vs. Voltena waren de midspeelsters Roos Wessels en Carlijn Koebrugge met 11 en 10 punten de meest scorende dames, Voltena had in Anique Tavenier (6 punten) haar topscorer. Apollo won met 3-0 via 25-19, 25-11 en 25-13. Met een eigen score van 51 om 29 punten en een foutenlast van 14 om 24 punten kon er geen discussie zijn over wie de terechte winnaar was.

Sliedrecht Sport vs. SV Dynamo werd een vijfsetter, waarbij de teams tot 2-2 om beurten een set pakten en Sliedrecht Sport de ploeg was die de achterstand in sets twee keer ongedaan maakte.

De tweede en de vierde set werden zeer ruim door de thuisploeg gewonnen (twee keer 25-17), de eerste en de derde set gingen met 20-25 en 21-25 naar de bezoekers uit Apeldoorn. Na 12-16 en 18-21 pakten ze de openingsset, via 13-16 en 16-21 won Dynamo later set drie. Sliedrecht was in de beslissende vijfde set met 15-7 de beduidend betere ploeg.

Bij Sliedrecht werden Evie van Kerkvoorde (20 punten) en Sjakkie Donkers (19 punten) de meest scorende speelsters. Bij Dynamo waren dat Dagmar Mourits (15 punten) en Anna Zijl (13 punten).  Blok en aces (25 om 14 punten) gaven Sliedrecht het meeste voordeel.