SV Dynamo en SSS doen goede zaken in Eredivisie

VoV, 14-01-2024. 8:02 uur. Vrijdagavond beet Orion het spits af van het Eredivisieweekend bij de mannen. Ze speelden in Doetinchem en wonnen voor de derde keer dit seizoen van PDK. Met 3-0 via 25-23, 25-18 en 25-14. Nadere info over dat duel staat in de VoV weekend Top 10 van gistermoregen. Ter aanvulling hierop nog dat de fotoreportage door Hans van Dijk van dit duel onder  DEZE LINK  staat.

De topper op zaterdagavond was SV Dynamo vs. VC Limax.  In eigen huis hadden de Limburgers met 3-1 gewonnen, de revanchegedachte zal in Apeldoorn niet ver geweest zijn. En ze maakten het waar door met 3-0 (18, 19, 16) alle punten in eigen huis te houden.

In set één was de serie van 11-13 naar 20-13 beslissend, in set twee stond VC Limax bij 7-7 voor het laatst op gelijke hoogte en verloor na de tussenstanden 10-7, 17-13 en 22-26. In set drie werd 9-4 een 16-9 voorsprong, die in ruime setwinst eindigde.

Sjors Tijhuis werd met 18 punten topscorer, bij VC Limax kwam Tobias Kjaer tot 11 scores. In de eigen score was het verschil met 56 om 35 ook zeer helder en duidelijk in het voordeel van de thuisploeg.

SSS Barneveld had Sliedrecht Sport op bezoek. De verschillen waren bij de big points in de setfinales steeds klein, maar drie keer had SSS de beste finish. Sliedrecht één keer.

In de eerste set ging de winst met 25-22 (na 23-22) naar de thuisploeg. Ook in de tweede set pakten ze de winst. Na 22-20 en 24-20 met 25-21. Sliedrecht kon het via 22-25 in de derde set (na 21-22) spannend houden, maar moest in de vierde set toch met een handvol punten verschil de eer aan de thuisploeg laten. SSS maakte het verschil blokkerend (13 om 3 punten). Aanvallend en serverend had Sliedrecht één puntje voordeel.

Steijn van den Bos van SSS werd met 18 treffers topscorer, bij Sliedrecht werd dat Luuk de Groot, die er ééntje minder maakte.

ZVH speelde thuis tegen VoCASA en leed een 0-3 nederlaag. Via 13-25, 22-25 en 19-25. De eerste en derde set waren duidelijk voor de ploeg uit Nijmegen. Tussenstanden in set één waren bijvoorbeeld 7-12 en 9-18. In set drie waren dat 8-13 en 13-19.

In de tweede set kwam ZVH op een 18-15 en 22-19 voorsprong. VoCASA maakte de set met een lange serie daarna uit. Van dit duel was geen volledig matchreport beschikbaar.

• 10> TTP 13-01

Voor vandaag staat nog gepland Lycurgus vs. SSS. TTP komt dit weekend niet in actie, zij hebben afgelopen week meegedaan aan het WEVZA U20 toernooi in Frankfurt.