SV Dynamo H2 neemt koppositie over in Topdivisie A (m)

VoV, 20-10-2024. 8:38 uur. In de Topdivisie A bij de mannen hadden Avior en SV Dynamo H3 een competitievrij weekend, de overige acht teams moesten wel aan de bak voor de punten. De volle buit ging daarbij naar SV Dynamo H2 en Alterno, bij de andere twee duels verdeelden de teams de punten, waarbij VoCASA H2 en Olhaco er ééntje meer kregen dan Madjoe en Webton.

Webton verloor in eigen huis met 2-3 van het nog puntloze Olhaco. De gasten uit Hoogeveen konden in de vierde set met 22-25 een 2-1 achterstand in sets ongedaan maken. Webton was via 27-25, 23-25 en 25-16 op voorsprong gekomen maar kon de winst niet in vier sets bijschrijven. Ook niet in vijf sets, want de gasten pakten vervolgens ook de tiebreak met 12-15.

VoCASA Heren2 kwam tegen Madjoe met 2-0 achter via 25-20 en 25-21.  In de derde set ging het initiatief al vlot naar de gasten (6-9), waarna ze de hele set op voorsprong bleven en met 21-25 afsloten In de vierde set werd 14-11 een 20-20 gelijke stand, waarna de gasten met 23-25 de tiebreak afdwongen. Via 5-8, 8-12 wonnen ze die beslissende set met 12-15.

SV Dynamo Heren2 was een maatje te groot voor SSS Heren2. Zij hielen bij hun bezoek in Barneveld de thuisploeg drie keer onder de twintig puntengrens. De eerste set was helder den duidelijk met 12-25, de tweede ging na 16-17 ook naar de tweede selectie van Dynamo. Na 18-23 maakten ze de set uit. En de derde set kende dezelfde eindstand, die na 16-20 op de borden kwam.

Alterno moest de eerste set met 25-23 aan het bezoekende PDK Heren2 laten, daarna bleven de gasten met lege handen. De ploeg uit Apeldoorn pakte de volgende sets met 25-17, 25-16 en 25-22 voor de 3-1 zege.