SV Dynamo terug aan kop na zege op VV Utrecht.

VoV 03-03-2024. 7:20 uur. Na de doordeweekse 1-3 zege van VV Utrecht bij Sliedrecht Sport en de 1-3 van SV Dynamo bij Activia gaan de twee winnaars van die partijen aan de leiding in de B-Poule, waarbij VVU 2 puntjes voorsprong heeft op de ploeg uit Apeldoorn.

Hun onderlinge duel van gisteravond in Apeldoorn eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg. Via de setstanden 18-25, 25-21, 25-19 en 26-24. Dynamo was op de scorende onderdelen de bovenliggende partij, aanvallend scoorden ze 18 punten meer, blokkerend waren dat er 6 en serverend 2. Benthe Wismans had 22 keer succes voor de thuisploeg, Dagmar Mourits 15 keer. Bij de gasten uit de Domstad werd Christie Wolt met 9 punten topscorer.

VV Utrecht kon in de eerste set met series naar 2-7, 10-18 en 15-23 een ruime marge opbouwen en de set met 18-25 ook met ruim verschil afsluiten voor de 0-1 in sets. In de tweede set herpakte SV Dynamo zich (6-1, 16-6, 19-12) en had aan het eind genoeg marge opgebouwd om met 25-21 de stand op 1-1 te brengen.

In set drie maakte de thuisploeg het verschil na een 10-11 achterstand. De series naar 16-11 en later van 19-18 naar 23-18 waren beslissend voor de setwinst. VV Utrecht kwam goed uit de startblokken in de vierde set (0-4), kon ook lang de voorsprong met succes verdedigen (8-10, 11-16, 16-20) maar moest bij 20-20 de thuisploeg naast zich dulden. VVU kwam met 21-22 voor, met 24-22 achter en had bij 24-24 weer alle kans op de tiebreak. Daar stak Dynamo echter met 26-24 een stokje voor.

Bij Voltena tegen Activia ging het er vooral om het goede gevoel na de doordeweekse nederlagen terug te krijgen. Activia slaagde daarin met een 1-3 zege via de setstanden 25-23, 13-25, 21-25 en 22-25. Gering voordeel in aanvallend opzicht (48 om 50 punten) en op de serve (6 om 9 aces), maar blokkerend een vijftal punten meer (7 om 12) zorgden toch voor een duidelijk betere eigen score van de bezoekers, die ook met een lagere foutenlast speelden.

Romy Teuling (Voltena) en Dani Josephs (Activia) werden met 17 treffers elk de topscorers van de partij.

• 06> Voltena 4-1

Profiteren van de uitslag in Apeldoorn zou Sliedrecht Sport vandaag op overbrugbare afstand van de tweede plek kunnen brengen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.