TBD: Eerste verlies Keistad bij US, Armixtos blijft winnen

VoV, 17-12-2023. 7:32 uur. In deze Topdivisie bij de dames is niet zozeer de vraag of koploper Keistad een eerste nederlaag van het seizoen gaat lijden, maar veel meer wanneer dat gebeurt en of dat wellicht nog in 2023 zal gaan plaatsvinden. Tegen US Dames 1 bijvoorbeeld gisteren.

Ja, en dat gebeurde. Jammer voor Keistad, maar dan si de druk ook van de ketel. Het eerste verlies is er, volgend jaar weer aan een nieuwe serie beginnen. In Amsterdam was US met een ruime 3-0 de betere ploeg. Setstanden 25-21 en twee keer 25-19.

Een andere vraag was of Volley Tilburg aan het eind van het jaar de goede afslag voor de weg omhoog kon nemen en daar de eerste stapjes in die richting kan maken. Daarvoor hadden ze wel een lastige tegenstander te bestrijden, uit tegen VCN is nooit makkelijk. Direct na de clubtopper VCN D2 vs. VCN D3 als de VCN-adrenaline nog in porties in de sporthal rondwaart.

VCN bleek een te hoge horde voor Volley Tilburg. Ze gingen met een 3-0 nederlaag weer terug naar Tilburg met in de tas 17, 20 en nogmaals 20 punten. Met de rode lantaarn in bezit maken zij de oversteek naar het nieuwe jaar. Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Al moet er wel heel veel ingehaald worden om de target nog te realiseren, of is die uit zicht verdwenen en gaat het nu alleen nog om handhaven?

Ledûb en Armixtos doen de laatste weken goede zaken voor de ranglijst. Tegen elkaar zal dat dus niet het geval kunnen zijn voor een van hen. In casu voor de thuisploeg, die met 1-3 de meersere moest erkennen in de bezoekers. Alleen in de tweede set bleef Ledûb met 26-24 aan de goede kant van de score, in de andere sets stonden ze met 20-25, 18-25 en 21-25 aan de vereerde kant.

VollinGo vs. Pegasus leverde de thuisploeg de volle buit op. Het werd 2-0 via 25-21 en 25-20, Pegasus kon met 21-25 in de derde set iets terugdoen, maar moest in de vierde met 25-22 de winst aan VollinGo laten.

Spaarnestad vs. Sliedrecht Sport Dames 2 werd een 0-3 zege voor de gasten. In de tweede set was er een verlenging nodig om de strijd te beslissen (24-26), daarvoor en daarna werden de sets met 21-25 en 22-25 in het voordeel van de gasten beklonken.

Donki Sjot vs. Dinto was in de eerste set spannend en met 25-23 had Donki Sjot de winnende start van de wedstrijd. Vervolgens herstelde Dinto zich heel knap en met 10-25, 15-25 en 16-25 lieten ze er geen twijfel over bestaan wie in de laatste wedstrijd van het jaar over de beste papieren beschikte.