TDA: Volle buit voor Rivo en Set-Up, nipt verlies DeVoKo.

VoV, 03-03-2024. 7:35 uur. Een mooi programma met belangrijke wedstrijden, zo zag de volleybalzaterdag er in de Topdivisie A bij de dames uit. Voor veel teams zijn er alleen nog maar finales te spelen tot aan het eind van het seizoen, vooral voor de ploegen die zich willen plaatsen voor de Superdivisie.

Twee kandidaten daarvoor zijn Rivo en Sudosa-Desto D2, die gisteren in Rijssen tegenover elkaar stonden. Rivo kon in de eerste set niet overtuigen en verloor met ruim verschil (16-25). Daarna herpakte de thuisploeg zich heel knap en was het aanvallend en passend prima op orde bij de ploeg van Frank van den Noort. Dat resulteerde in 25-12, 25-22 en 25-23 setwinsten en dus in een 3-1 zege.

Ook in Denekamp bij DeVoKo vs. Veracles was de inzet hoog. De gasten hebben een geruststellende voorsprong opgebouwd als koploper, DeVoKo wilde uiteraard de mooie positie op de ranglijst, ze staan derde, met hoofd en hand verdedigen.

DeVoKo was in de eerste set niet meteen goed bij de les en verloor die set met 19-25. Vervolgens speelden ze een knappe tweede en derde set (25-17, 25-20) op een goed niveau. Vervolgens ging het in de vierde en vijfde set helemaal mis met 17-25 en 8-15. Na een 0-8 achterstand in de tiebreak. Voor een uitgebreid verslag van dit duel verwijzen we u naar het separate VoV artikel.

Een paar kilometer verder had Set-Up ’65 zich voorgenomen om revanche te nemen tegen VoCASA, waarvan ze 14 dagen geleden in Nijmegen met 3-0 verloren. Set-Up kreeg de gewenste revanche en stuurde VoCASA met een 3-1 nederlaag terug naar Nijmegen. Via de setstanden 25-22, 25-19, 15-25 en 25-16. In de tweede en vierde set knokte de ploeg van Damir Colo zich vanuit een ruime achterstand terug in de wedstrijd, alleen in de derde set slaagden ze er niet in om dit ook voor elkaar te krijgen.

SV Dynamo Dames 2 werd verwacht een makkie te hebben tegen US Dames2. En dat makkie bleek geen makkie te worden zoals vooraf misschien werd gedacht. US  meldde zich af, de wedstrijd ging niet door.

Krekkers had Alterno, de landskampioen bij de amateurs van 2023, te gast. Dat de kampioen volgend seizoen in de hoogste amateur divisie van Nederland wil uitkomen zal u niet verbazen, een zege in Maria Parochie moet daaraan een zetje in de goede richting geven.

Krekkers moest vanwege niet fitte speelsters improviseren, daarin slaagden ze in de eerste set prima en wonnen met 25-21. In de sets die volgden konden ze het niveau niet vasthouden en was Alterno de bovenliggende partij. Met 22-25, 19-25 en 16-25 ging de winst naar de gasten.

Apollo 8 Dames2 en Donitas hadden een vrij weekend.