Team Anne Buijs ook naar finale clubteams

Rexonanaar finale

VoV, 13-05-2017. 10:58 uur. Rexona Sesc en Voléro Zürich stonden in de andere halve finale van het WK voor clubteams tegenover elkaar. Voléro was nog ongeslagen in het toernooi, ze hadden zelfs nog geen set verloren. Anne Buijs had ook vandaag geen basisplaats in de sets, dat zal alles te maken hebben met haar vertrek na dit seizoen. Haar ploeg was tweede in de poule geëindigd, via twee zeges en één nederlaag.

In de openingsset werd Voléro door Rexona overklast. Bij de tweede technische time out bedroeg het verschil al tien punten in Braziliaans voordeel. Een sterk blok en beduidend minder fouten zorgden uiteindelijk voor de overduidelijke 12-23 stand. De masterclass voorstelling kreeg met een kill – block een vervolg (12-24), met daarna een wonderschone score via de omloopbal van Akinradewo. De pipe aanval van Monique besliste de set met 13-25.

Voléro had een verre van goede start in de tweede set. De video challenge van Rexona veranderde de 1-1 stand in 0-2, waarna de ploeg uitliep naar 0-7. Voléro herstelde zich, en had bij 5-8 het gaatje tot drie punten teruggebracht. Rexona sloeg zich naar 6-13, Voléro kwam terug naar 11-14. Het score golfde heen en weer. De volgende vloedgolf aan punten die Rexona richting de Zwitserse kampioen stuurde zette de stand op 14-23. Via Gabi werd het 16-24, de ‘dankjewel’ bal die Kenia Carcaces van Voléro in gedachten had op die stand drukte ze in het net voor de 16-25 eindstand.

In de derde set was de strijd vanaf het begin meer gelijk opgaand. Voléro kwam na twee aanvallende missers van Rexona met 6-4 voor, bij 9-9 was er evenwicht. Het blok op de omloopbal van Akinradewo maakte 15-16 voor Rexona, na een eerdere 14-11 achterstand. Kenia Carcaces sloeg drie punten op rij vanaf linksvoor binnen (20-18), Mammadova maakte er 22-19 van. Bij 23-21 volgde de Voléro time out. Foluke Akinradewo rondde een snelle midaanval voor 25-21 af. Stand in sets 1-2.

Rexona was nog steeds een set van de finale af, Voléro moest nog eerst de tiebreak zien te bereiken voordat ze aan de finale mochten gaan denken. Voléro zat na de winst in de voorgaande set beter in de wedstrijd en bleef in de vierde set ook op gelijke hoogte met Rexona, na geringe achterstanden bij 3-1 en 6-4. Bij 9-9 was het weer gelijk. De 15-11 stand werd door drie snelle punten naar 15-14 getild, waarop Mammadova de pauzestand (16-14) op het bord sloeg.

De verschillen bleven gering (19-18) toen de big points in aantocht waren. Het feestje voor het bereiken van de finale werd bij 24-26 door Rexona al gevierd, maar het winnende punt werd via de challenge nog door Voléro aangevochten. Geen touché, dus nog een keer een feestje vieren. Rexona naar de finale, tegenstander VakifBank, en Voléro naar de strijd om het brons, tegenstander Eczacibasi Vitra.