Tiebreakverlies Sudosa-Desto D2 vs. Set-Up ’65

VoV, 02-20-2023. 12:06 uur. Zaterdag 30 oktober hadden wij onze eerste uitwedstrijd van het seizoen. We reisden hiervoor af naar Ootmarsum. We namen het op tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up ‘65 D1.Om 19:00 klonk het eerste fluitsignaal en de wedstrijd kon beginnen.

We startten de wedstrijd met Fleur op de spelverdeling, Lieke en Ellen als passer/lopers, Susan als diagonaal, Suzanne en Rianne op midden en Aimée als libero. We begonnen scherp aan de wedstrijd. Mede hierdoor en onze eigen servedruk, kwamen we al snel op een ruime voorsprong. De eerste set wonnen we met een overtuigende 14-25.

De tweede set waren we iets minder scherp en begon Set-Up ’65 meer direct te scoren. Toch ging het tot de helft van de set gelijk op. Dione en Eline kwamen er nog in op de passer/loper posities, maar Set-Up ’65 bleef veel directe punten scoren. Onze eigen druk in de serve werd minder en uiteindelijk won Set-Up ’65 met 25-22 de tweede set.

In de derde set weten we niet snel genoeg de knop om te zetten. We werken heel hard, maar we lopen steeds wat achter de feiten aan. We komen niet goed in ons eigen spel, wat in de eerste set wel lukte. Cj komt er nog op de spelverdelers positie, maar we halen niet op tijd ons eigen niveau en verliezen de set met 25-21. Op naar de vierde set. We willen er alles aan doen om er in ieder geval een vijfde set uit te slepen.

Doordat Set-Up ’65 meer fouten gaat maken en wij zelf weer meer servedruk leveren, komen we meer in ons eigen spel. Daarnaast kregen we ook meer grip op hun aanvallers. Uiteindelijk weten we deze set te winnen met 23-25. Op naar de vijfde set.

In de vijfde set beginnen we met een paar goede blokkeringen, maar vlot daarna komen we op een achterstand. We weten het niet om te draaien en verliezen daarmee de 5de set met 15-11. We gaan met 1 punt weet terug naar Assen.

Zaterdag 7 oktober spelen we thuis tegen VoCASA D1 het eerste fluitsignaal klinkt om 13:30 uur, zien we jullie dan? Of bij het Sudosa feestje van het seizoen?

gh @ VoV, verslag door Cj Reijs, Sudosa-Desto Dames2. Foto Jan van den Noort.