Tiebreakwinst voor VC Sneek en Vv Alterno

18-SetUp'65-vc-Sneek-09-02-Sliedrecht Sport had afgelopen dinsdag in de eerste ronde van de play – offs met 1-3 van VC Weert gewonnen, gisteravond was het de beurt aan Eurosped vs VC Sneek en Peelpush vs Vv Alterno om hun wedstrijden te spelen.  Het werden twee duels, die pas in de verlenging in het voordeel van de bezoekers werden beslist, waardoor Sliedrecht in de stand meteen twee puntjes afstand heeft genomen. Zij staan nu op 8 punten, dan volgt Vv Alterno met 6, Sneek heeft er 5, Eurosped komt op 3, Peelpush op 2 en Weert blijft op 0 staan. Dus geen wijziging van de oorspronkelijke posities, alleen  van de onderlinge verschillen.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Eurosped nog één puntje aan de wedstrijd tegen Sneek zou overhouden. De gasten waren in de eerste twee sets heer en meester. De Almeloërs konden de eindstand na 16-22 in de eerste set nog een ietwat beter aanzien geven (20-25), in de volgende gingen ze zwaar met 13-25 onderuit. Meteen in de derde pakte Eurosped het initiatief  (6-1) en aan het eind stond er nog steeds een ruim verschil (25-19) op het scorebord.

Sneek leek het in de vierde set af te maken, Eurosped knokte zich echter na 9-13, 12-17 en 15-18 weer in de wedstrijd. Katie Post en Antoinette Posthuma waren in de eindfase scorend erg belangrijk. Sneek kreeg matchpoint op 23-24, een blokkeeractie maakte gelijk, Eurosped kwam via Post op 25-24, zij zorgde ook voor 26-25 en 27-25. Verlengen dus. Bij 10-8 in de verlenging pakte Sneek vier scores op rij, 10-12, liep naar 11-14 en maakte na de time out op 13-14, via ‘het punt voor de coach’, de wedstrijd af.

Bij Eurosped scoorde Antoinette Posthuma 25 keer, Post maakte 14 punten ( 4 via het blok) en Jeanine Stoeten kwam tot 13 (5 via het blok). Bij Sneek werd Fenna Zeinstra met 19 punten topscorer, Klaske Sikkens (17 punten) en Monique Wolters (16 punten, 4 via het blok) waren niet ver bij haar uit de buurt.

Vv Alterno won in Meijel met 2-3 van Peelpush. De thuisploeg nam via 29-27 in de derde set een 2-1 voorsprong (25-21, 23-25), maar kon in de vierde de wedstrijd niet beslissen. Alterno dwong de tiebreak via 18-25 af. In die verlenging bleef het spannend, pas bij 15-17 pakten de Apeldoorners de winst. Shannon Gerhardt was met totaal 19 punten, waarvan 5 aces,  goed op dreef voor Peelpush. Petri Monsewije kwam tot 16 scores. Bij de gasten uit Apeldoorn namen drie speelsters 19 punten voor hun rekening, te weten Kathie Bonsen, Celeste Plak en Carlijn Ghijssen-Jans. De laatste had 7 blokpunten in haar totale aantal zitten.

Zaterdag is de tweede ronde. Dan peelt Eurosped thuis tegen Peelpush, krijgt Sneek Sliedrecht op bezoek en reist Weert naar Apeldoorn voor hun duel tegen Vv Alterno.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood. Petra Groenland (VC Sneek) scoorde het punt voor de coach op 13-14 in de vijfde set.