Titel binnen handbereik voor Set-Up H1

1617Set-Upheren1

VoV, 06-04-2017. 14:35 uur.  Niet sprankelend, maar op wilskracht won het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 de thuiswedstrijd tegen BVC met 4-0. Dat betekent vijf punten in de pocket en zes punten voorsprong op de nummer twee met nog twee competitiewedstrijden te gaan. De titel voor de Ootmarsumse ‘lange’ mannen is daardoor binnen handbereik. Zaterdag 8 april is SSS  HS 3 in Barneveld de volgende opponent en kan men het kampioenschap al verzilveren.

In de thuiswedstrijd tegen BVC ging heren 1 van Set-Up ’65 voortvarend van start. Met veel servedruk en een goede opbouw bleef de thuisploeg met ruime cijfers aan de goede kant van de score. Dat leidde al snel tot een 25-12 setwinst. Het ging te gemakkelijk en dus liet het Ootmarsumse team de teugels wat vieren. Onnodige fouten, en een matige opbouw en aanval brachten BVC terug in de wedstrijd. Toch wist heren 1 in de slotfase toe te slaan door wel de juiste combinaties te zoeken. Deze set werd dan ook nipt afgesloten met een 25-22 setwinst.

In de derde set bleek de marge weer wat groter te worden. BVC had geen antwoord op de serve, terwijl ook aanvallend heren 1 de gaten in de BVC verdediging wist te vinden. Gijs op de Weegh kende een mooie serve serie en wist ook aan het net het verschil te maken.

Daarnaast speelde libero Fabian Geerdink een zeer stabiele wedstrijd en wist hij menig gevaarlijke aanval te pareren. Hij werd daarmee één van de uitblinkers in deze confrontatie. Met 25-17 was dus ook de derde set een prooi voor de thuisploeg. In de vierde set leek BVC af te stevenen op de ‘troostprijs’ door dit part in winst om te zetten. De ploeg uit Barchem leek te profiteren van een minder geconcentreerd Springendal Set-Up ’65.

Het team van trainer/coach Rob Luyrink wist de schade echter beperkt te houden en kwam in de eindfase door mooie  scores en serves van Jasper Brouwer en Peter Kemperink steeds dichterbij. Aanvoerder Clemens Kempers hield zijn mannen scherp door een strakke pass en het terugspelen van een ‘onmogelijke’ bal, waardoor de verdediging in actie moest komen.

Bas Oude Alink wist met een doorspeelbal voor een verrassend punt te zorgen en Steven Eertman liet het een paar keer echt donker worden boven het net. De doorslag werd veroorzaakt door een knappe verdedigende actie van Fabian Geerdink en vervolgens Jasper Brouwer, die de bal achter de reclameborden nog terug in het veld wist te brengen. BVC kon de aanval overnemen, maar slaagde er niet in om het punt te scoren. Set-Up ’65 profiteerde en sloeg de bal binnen, waardoor de vierde set met 25-23 in Ootmarsums voordeel werd binnengesleept.

Het werd dus 4-0 en een maximale score van vijf competitiepunten. De titel ligt nu voor het grijpen en dat is een uiterst knappe prestatie van dit team met een relatief smalle selectie, die ook nog eens Hans ten Dam moet missen als één van de sterkhouders binnen deze ploeg. Het eerste herenteam weet echter goed om te gaan met deze omstandigheden en stevent daardoor terecht af op het kampioenschap in deze Tweede Divisie B.